Górnik Wałbrzych. Dwie bramki Piotra Nowakaswistak pisze:
Historia stadionowego zegara
-
- Klub 1910
-
Re: Historia stadionowego zegara
-
Bez urazy, ale jednak Dortmund to nie Górnik Wałbrzychrod pisze:Górnik Wałbrzych. Dwie bramki Piotra Nowakaswistak pisze:
-
- Klub 1910
Na Górniku lało jak z cebra. 6-1 i w rzeczy samej dwie bramki Nowaka, którego oddaliśmy w rozliczeniu za Iwanickiego. Iwanicki był mistrzem techniki, ale zabrakło charakteru. Z Nowaka bysmy mieli więcej pożytku.
-
A nie było tak, że Nowak odszedł ku naszemu zdumieniu już zimą?. I to od razu do Zawiszy? Leszek pojawił się latem z Motoru Lublin i już w pierwszym meczu strzelił gola. Oczywiście z wolnego.waldi pisze:Na Górniku lało jak z cebra. 6-1 i w rzeczy samej dwie bramki Nowaka, którego oddaliśmy w rozliczeniu za Iwanickiego. Iwanicki był mistrzem techniki, ale zabrakło charakteru. Z Nowaka bysmy mieli więcej pożytku.
Każdy z nich miał inne umiejętności. Większa karierę zrobił Nowak, ale jak to w życiu, miał więcej szczęścia. Ja bym nigdy nie zamienił Iwana na Nowaka
Ps
Rzeczywiście zacytowalem nie to zdjęcie, które miałem na myśli. Lało wówczas bardzo. Świetnie zagrał Jurek Leszczyk
-
- Klub 1910
Masz rację. Oczywiście, że Nowak obrał inny kierunek. Cuś mi się pokręciło z tym rozliczeniem. Leszek wolne strzelał jak Panenka (piłkarz Panenka, nie panienka) tylko te kółka....rod pisze:A nie było tak, że Nowak odszedł ku naszemu zdumieniu już zimą?. I to od razu do Zawiszy? Leszek pojawił się latem z Motoru Lublin i już w pierwszym meczu strzelił gola. Oczywiście z wolnego.waldi pisze:Na Górniku lało jak z cebra. 6-1 i w rzeczy samej dwie bramki Nowaka, którego oddaliśmy w rozliczeniu za Iwanickiego. Iwanicki był mistrzem techniki, ale zabrakło charakteru. Z Nowaka bysmy mieli więcej pożytku.
Każdy z nich miał inne umiejętności. Większa karierę zrobił Nowak, ale jak to w życiu, miał więcej szczęścia. Ja bym nigdy nie zamienił Iwana na Nowaka
Ps
Rzeczywiście zacytowalem nie to zdjęcie, które miałem na myśli. Lało wówczas bardzo. Świetnie zagrał Jurek Leszczyk
-
Ta flagę koluszek pamietam jeszcze na początku lat 90tychswistak pisze:
wisząca na samym środku C
Chyba raczej się nie pokręciło. Chcieliśmy Nowaka oddać, ale on się na to nie zgodził. Ostatecznie skończyło się rocznym zawieszeniem i od 1987 roku grał już w Zawiszy. Wiem od jego bliskich znajomych z Pabianic, że w trakcie przymusowej przerwy w karierze poważnie myślał o jej zakończeniu.waldi pisze:Masz rację. Oczywiście, że Nowak obrał inny kierunek. Cuś mi się pokręciło z tym rozliczeniem. Leszek wolne strzelał jak Panenka (piłkarz Panenka, nie panienka) tylko te kółka....rod pisze:
A nie było tak, że Nowak odszedł ku naszemu zdumieniu już zimą?. I to od razu do Zawiszy? Leszek pojawił się latem z Motoru Lublin i już w pierwszym meczu strzelił gola. Oczywiście z wolnego.
Ps
-
- Klub 1910
Ta flaga Koluszek to chyba nawet na nowym stadionie wisiała Choć pewnie odnowiona wersja...:Kasper:.. pisze:Ta flagę koluszek pamietam jeszcze na początku lat 90tychswistak pisze:
-
loko pisze:Chyba raczej się nie pokręciło. Chcieliśmy Nowaka oddać, ale on się na to nie zgodził. Ostatecznie skończyło się rocznym zawieszeniem i od 1987 roku grał już w Zawiszy. Wiem od jego bliskich znajomych z Pabianic, że w trakcie przymusowej przerwy w karierze poważnie myślał o jej zakończeniu.waldi pisze: Masz rację. Oczywiście, że Nowak obrał inny kierunek. Cuś mi się pokręciło z tym rozliczeniem. Leszek wolne strzelał jak Panenka (piłkarz Panenka, nie panienka) tylko te kółka....
Wiesz co mówisz. Szkoda by było. Świetny piłkarz.
-
Znana flaga wyjazdów. Bywało, że na wyjeździe były same Koluszki. Pierwsza flaga na Widzewie, która zawisła na płocie to Boniek king na wzór King DalglishH778 pisze:Ta flaga Koluszek to chyba nawet na nowym stadionie wisiała Choć pewnie odnowiona wersja...:Kasper:.. pisze:
Ta flagę koluszek pamietam jeszcze na początku lat 90tych
-
Nie lubiłeś Waldek tych kółeczek?waldi pisze:Masz rację. Oczywiście, że Nowak obrał inny kierunek. Cuś mi się pokręciło z tym rozliczeniem. Leszek wolne strzelał jak Panenka (piłkarz Panenka, nie panienka) tylko te kółka....rod pisze:
A nie było tak, że Nowak odszedł ku naszemu zdumieniu już zimą?. I to od razu do Zawiszy? Leszek pojawił się latem z Motoru Lublin i już w pierwszym meczu strzelił gola. Oczywiście z wolnego.
Ps
-
Panenka to byl znany raczej z karnych nie wolnych
-
- Klub 1910
No ja zasadniczo lubię rozgrywających a Leszek miał świetny przegląd pola, a dzięki tym kółeczkom dawał sobie czas na znalezienie najlepszego rozwiązania, ale czasami przesadzał.rod pisze:Nie lubiłeś Waldek tych kółeczek?waldi pisze: Masz rację. Oczywiście, że Nowak obrał inny kierunek. Cuś mi się pokręciło z tym rozliczeniem. Leszek wolne strzelał jak Panenka (piłkarz Panenka, nie panienka) tylko te kółka....
PS. Okrzyk "Leszek Iwanicki" do tej pory słyszę
-
Nigdy wcześniej i później nie było w Widzewie takiego wykonawcy rzutów wolnych. Owszem był Krzysiek Surlit, który siatki rozwalał, ale Iwana można porównać tylko do najlepszego w tym fachu wówczas. Do Platini..waldi pisze:No ja zasadniczo lubię rozgrywających a Leszek miał świetny przegląd pola, a dzięki tym kółeczkom dawał sobie czas na znalezienie najlepszego rozwiązania, ale czasami przesadzał.rod pisze:
Nie lubiłeś Waldek tych kółeczek?
PS. Okrzyk "Leszek Iwanicki" do tej pory słyszę