Pamiętamy

Prawde mowiac mamy już na koncie drobne prace porzadkowe na Dolach, ale jesli bedzie ochota na wiosne, to faktycznie jest pare grobow lekko zapomnianych, o ktore można by zadbac. I przy okazji dzieki Ci Tomku za pomoc z poszukiwaniami grobow na Dolach, bo kawal dobrej roboty tam zrobiles swego czasu.orangutan pisze:Miło zrobiłem się na sercu gdy przy pomnikach nasze akcenty. Napoleon w końcu miał nie tylko bazarowe flagi, a i u pozostałych były znicze z Herbem.
Tak sobie pomyślałem, skoro mamy już te adresy, rów przyszłym roku, trzeba odwiedzić w ciepłe dni groby i zrobic porządek, bo w niektórych przypadkach trochę zapomniane są groby. To samo dotyczy opłacenia placu. Tam gdzie kończy się termin a nie ma rodziny, która tym się zajmie grób taki przestanie istnieć, a tego chyba nie chcemy.
Celna uwaga, az poszukalem i mam pierwsza kandydatke do umieszczebnia na mapie pamieci, przedstawicielke koszykarek. Jak potwierdze ze to wlasciwa osoba, to zostanie dodana. Wielkie dzieki za sugestie.ambroży_1910 pisze:Na naszej mapie pamięci są sami mężczyźni. Mam pytanie do naszych historyków, czy są jakieś kobiety które można uznać że tworzyły naszą historię a już ich z nami nie ma?
jakbym go gdzieś już czytałWujekDobraRada pisze:https://dzienniklodzki.pl/widzewska-map ... r/13634142 Fajny artykuł
Na wstepie prac nad mapa zapadla decyzja, ze bedzie ona obejmowac tylko osoby zwiazane z klubem, nie od strony trybun. Jesli jest chec, zeby powstala tez wersja kibicowska, to jak dostane namiary to moge kolejna mape stworzyc, jednak nie chce mieszac tych 2 tematow na jednej mapie.H778 pisze:Nie wiem, czy i na ile to możliwe... ale w jakiejś dalszej perspektywie warto byłoby pomyśleć o dodaniu do tej mapy ludzi z trybun. To też nasze Legendy... a właśnie przeglądam listę ksywek, których już z nami nie ma... Niewiarygodne, jak ten czas szybko leci
Już rok temu to proponowałem i mówiąc szczerze dobrze,że mnie nie posłuchano.Ta mapa jest rewelacyjnie zrobiona i faktycznie nasza kibicowska powinna powstać,ale jako oddzielna.Pomyslowy Dobromir pisze:Na wstepie prac nad mapa zapadla decyzja, ze bedzie ona obejmowac tylko osoby zwiazane z klubem, nie od strony trybun. Jesli jest chec, zeby powstala tez wersja kibicowska, to jak dostane namiary to moge kolejna mape stworzyc, jednak nie chce mieszac tych 2 tematow na jednej mapie.H778 pisze:Nie wiem, czy i na ile to możliwe... ale w jakiejś dalszej perspektywie warto byłoby pomyśleć o dodaniu do tej mapy ludzi z trybun. To też nasze Legendy... a właśnie przeglądam listę ksywek, których już z nami nie ma... Niewiarygodne, jak ten czas szybko leci
Jesli ma byc osobno, to prosze bardzo:Winkler pisze:Już rok temu to proponowałem i mówiąc szczerze dobrze,że mnie nie posłuchano.Ta mapa jest rewelacyjnie zrobiona i faktycznie nasza kibicowska powinna powstać,ale jako oddzielna.
ANTAŁ i ŻOŁNIERZ cm.Kurczaki KUBA cm.DOŁY. Długopis i JARECKI cm.Olechów. BILET cm. Zarzew komunalny. WICEK cm.Olechów Falkonetti cm Koluszki ? .Czarodziej ?KAROL ?Pomyslowy Dobromir pisze:Jesli ma byc osobno, to prosze bardzo:Winkler pisze:Już rok temu to proponowałem i mówiąc szczerze dobrze,że mnie nie posłuchano.Ta mapa jest rewelacyjnie zrobiona i faktycznie nasza kibicowska powinna powstać,ale jako oddzielna.
bit.ly/sektorniebo
Niestety z namiarow na kibicow mam tylko Bola na Olechowie, wiec jego dodalem jako pierwszego. Jesli macie konkretne namiary GPS albo zdjecia zrobione w innych miejscach, gdzie lokalizacje jest zapisana (smartfony to potrafia), to dajcie znac, a w wolnej chwili dodam na mapce. Jednak prosze o wyrozumialosc, bo roboty jest wystarczajaco przy poprzedniej mapie, wiec kibicowska bede uaktualnial nieco rzadziej.
jak tylko będę w tych miejscach to podam dokładne lokalizacjeWinkler pisze:Sama nazwa cmentarza to mało,ale jestem pewien,że to się uda.Oprócz Łodzi jeszcze bardzo wielu jest w FC,więc krok po kroku a na 1.listopada będą dwie mapkiA sama nazwa tej drugiej to
![]()