Widzewska Mapa Pamięci

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
listek_2000
Klub 1910
Kontakt:

Re: Widzewska Mapa Pamięci

Post autor: listek_2000 »

Obrazek
Pamiętamy :Widzew
orangutan
Klub 1910

Post autor: orangutan »

Brawo dla Klubu za dzisiejsza akcje :klaszcze:
Krzysztof K
Klub 1910

Post autor: Krzysztof K »

Brawa dla Klubu i Kibiców za wczorajsze zaangażowanie.
Widzewskie akcenty wzbudzają zainteresowanie u postronnych, a przecież między innymi o to w tym wszystkim chodzi- ciekawość i pamięć :klaszcze:
orangutan
Klub 1910

Post autor: orangutan »

Miło zrobiłem się na sercu gdy przy pomnikach nasze akcenty. Napoleon w końcu miał nie tylko bazarowe flagi, a i u pozostałych były znicze z Herbem.
Tak sobie pomyślałem, skoro mamy już te adresy, rów przyszłym roku, trzeba odwiedzić w ciepłe dni groby i zrobic porządek, bo w niektórych przypadkach trochę zapomniane są groby. To samo dotyczy opłacenia placu. Tam gdzie kończy się termin a nie ma rodziny, która tym się zajmie grób taki przestanie istnieć, a tego chyba nie chcemy.
WOR_1910
Klub 1910

Post autor: WOR_1910 »

Na naszej mapie pamięci są sami mężczyźni. Mam pytanie do naszych historyków, czy są jakieś kobiety które można uznać że tworzyły naszą historię a już ich z nami nie ma?
Awatar użytkownika
Pomyslowy Dobromir
Klub 1910

Post autor: Pomyslowy Dobromir »

orangutan pisze:Miło zrobiłem się na sercu gdy przy pomnikach nasze akcenty. Napoleon w końcu miał nie tylko bazarowe flagi, a i u pozostałych były znicze z Herbem.
Tak sobie pomyślałem, skoro mamy już te adresy, rów przyszłym roku, trzeba odwiedzić w ciepłe dni groby i zrobic porządek, bo w niektórych przypadkach trochę zapomniane są groby. To samo dotyczy opłacenia placu. Tam gdzie kończy się termin a nie ma rodziny, która tym się zajmie grób taki przestanie istnieć, a tego chyba nie chcemy.
Prawde mowiac mamy już na koncie drobne prace porzadkowe na Dolach, ale jesli bedzie ochota na wiosne, to faktycznie jest pare grobow lekko zapomnianych, o ktore można by zadbac. I przy okazji dzieki Ci Tomku za pomoc z poszukiwaniami grobow na Dolach, bo kawal dobrej roboty tam zrobiles swego czasu.

Co do przedluzenia niepolaconych grobow, to niestety raczej nie ma na to szansy, ale duzo zalezy tutaj od zarzadu konkretnego cmentarza.
ambroży_1910 pisze:Na naszej mapie pamięci są sami mężczyźni. Mam pytanie do naszych historyków, czy są jakieś kobiety które można uznać że tworzyły naszą historię a już ich z nami nie ma?
Celna uwaga, az poszukalem i mam pierwsza kandydatke do umieszczebnia na mapie pamieci, przedstawicielke koszykarek. Jak potwierdze ze to wlasciwa osoba, to zostanie dodana. Wielkie dzieki za sugestie.

Mapa Pamieci w ciagu kilku ostatnich dni zostala odwiedzona ponad 2 tysiace razy. Widac, ze jednak komus jest potrzebna. Wielkie dzieki dla OSK Tylko Widzew za ufundowanie fantastycznych zniczy, dzieki ktorym kilkadziesiat grobow zyskalo ten dodatkowy widzewski akcent na Wszystkich Swietych. Mam nadzieje, ze w przeciagu kolejnych dni jeszcze ktos z Was z mapy skorzysta.
Awatar użytkownika
Torch
Klub 1910
Kontakt:

Post autor: Torch »

WujekDobraRada pisze:https://dzienniklodzki.pl/widzewska-map ... r/13634142 Fajny artykuł
jakbym go gdzieś już czytał :D

ale super sprawa, że o projekcie jest co raz głośniej :klaszcze:
H778
Klub 1910

Post autor: H778 »

Nie wiem, czy i na ile to możliwe... ale w jakiejś dalszej perspektywie warto byłoby pomyśleć o dodaniu do tej mapy ludzi z trybun. To też nasze Legendy... a właśnie przeglądam listę ksywek, których już z nami nie ma... Niewiarygodne, jak ten czas szybko leci :(
Awatar użytkownika
Pomyslowy Dobromir
Klub 1910

H778 pisze:Nie wiem, czy i na ile to możliwe... ale w jakiejś dalszej perspektywie warto byłoby pomyśleć o dodaniu do tej mapy ludzi z trybun. To też nasze Legendy... a właśnie przeglądam listę ksywek, których już z nami nie ma... Niewiarygodne, jak ten czas szybko leci :(
Na wstepie prac nad mapa zapadla decyzja, ze bedzie ona obejmowac tylko osoby zwiazane z klubem, nie od strony trybun. Jesli jest chec, zeby powstala tez wersja kibicowska, to jak dostane namiary to moge kolejna mape stworzyc, jednak nie chce mieszac tych 2 tematow na jednej mapie.
Winkler
Klub 1910

Post autor: Winkler »

Pomyslowy Dobromir pisze:
H778 pisze:Nie wiem, czy i na ile to możliwe... ale w jakiejś dalszej perspektywie warto byłoby pomyśleć o dodaniu do tej mapy ludzi z trybun. To też nasze Legendy... a właśnie przeglądam listę ksywek, których już z nami nie ma... Niewiarygodne, jak ten czas szybko leci :(
Na wstepie prac nad mapa zapadla decyzja, ze bedzie ona obejmowac tylko osoby zwiazane z klubem, nie od strony trybun. Jesli jest chec, zeby powstala tez wersja kibicowska, to jak dostane namiary to moge kolejna mape stworzyc, jednak nie chce mieszac tych 2 tematow na jednej mapie.
Już rok temu to proponowałem i mówiąc szczerze dobrze,że mnie nie posłuchano.Ta mapa jest rewelacyjnie zrobiona i faktycznie nasza kibicowska powinna powstać,ale jako oddzielna.
Awatar użytkownika
rafus
Klub 1910

Post autor: rafus »

Ogromne ukłony i czapki z głów przed Pomysłowym Dobromirem!
Chyba jako jedyni na świecie mamy taką mapę :Widzew
Awatar użytkownika
Pomyslowy Dobromir
Klub 1910

Winkler pisze:Już rok temu to proponowałem i mówiąc szczerze dobrze,że mnie nie posłuchano.Ta mapa jest rewelacyjnie zrobiona i faktycznie nasza kibicowska powinna powstać,ale jako oddzielna.
Jesli ma byc osobno, to prosze bardzo:
bit.ly/sektorniebo

Niestety z namiarow na kibicow mam tylko Bola na Olechowie, wiec jego dodalem jako pierwszego. Jesli macie konkretne namiary GPS albo zdjecia zrobione w innych miejscach, gdzie lokalizacje jest zapisana (smartfony to potrafia), to dajcie znac, a w wolnej chwili dodam na mapce. Jednak prosze o wyrozumialosc, bo roboty jest wystarczajaco przy poprzedniej mapie, wiec kibicowska bede uaktualnial nieco rzadziej.
wiara1977
Klub 1910

Post autor: wiara1977 »

Pomyslowy Dobromir pisze:
Winkler pisze:Już rok temu to proponowałem i mówiąc szczerze dobrze,że mnie nie posłuchano.Ta mapa jest rewelacyjnie zrobiona i faktycznie nasza kibicowska powinna powstać,ale jako oddzielna.
Jesli ma byc osobno, to prosze bardzo:
bit.ly/sektorniebo

Niestety z namiarow na kibicow mam tylko Bola na Olechowie, wiec jego dodalem jako pierwszego. Jesli macie konkretne namiary GPS albo zdjecia zrobione w innych miejscach, gdzie lokalizacje jest zapisana (smartfony to potrafia), to dajcie znac, a w wolnej chwili dodam na mapce. Jednak prosze o wyrozumialosc, bo roboty jest wystarczajaco przy poprzedniej mapie, wiec kibicowska bede uaktualnial nieco rzadziej.
ANTAŁ i ŻOŁNIERZ cm.Kurczaki KUBA cm.DOŁY. Długopis i JARECKI cm.Olechów. BILET cm. Zarzew komunalny. WICEK cm.Olechów Falkonetti cm Koluszki ? .Czarodziej ?KAROL ?
Winkler
Klub 1910

Post autor: Winkler »

Sama nazwa cmentarza to mało,ale jestem pewien,że to się uda.Oprócz Łodzi jeszcze bardzo wielu jest w FC,więc krok po kroku a na 1.listopada będą dwie mapki :klaszcze: A sama nazwa tej drugiej to :klaszcze: :klaszcze:
wiara1977
Klub 1910

Post autor: wiara1977 »

Winkler pisze:Sama nazwa cmentarza to mało,ale jestem pewien,że to się uda.Oprócz Łodzi jeszcze bardzo wielu jest w FC,więc krok po kroku a na 1.listopada będą dwie mapki :klaszcze: A sama nazwa tej drugiej to :klaszcze: :klaszcze:
jak tylko będę w tych miejscach to podam dokładne lokalizacje
ODPOWIEDZ