Decyzja Rady Miasta

Zablokowany
Awatar użytkownika
bumba
Administrator

Re: Decyzja Rady Miasta

Post autor: bumba »

Klejman oraz Goszczyński z radością przekażą wszelkie pasywy i inne rzeczy do nowej spółki - trzeba pamiętać ze część długów to zobowiązania łksu ssa wobec pijaka i złodzieja - teraz my wszyscy zapłacimy te długi - każdy radny który dziś zagłosował na tak będzie się z tego tłumaczył w prokuraturze....
Awatar użytkownika
SamWieszKto
Sponsor
Kontakt:

Post autor: SamWieszKto »

kajo pisze:"Projekt, który zaakceptowali radni, różni się znacząco od pierwotnej wersji. Radni wykreślili zapis o przekazaniu nowej spółce gruntów, na których znajdują się obiekty ŁKS-u oraz zapis o wyjściu miasta ze spółki, kiedy pojawi się inwestor zainteresowany jej przejęciem.
Dziennik Łódzki."

Jak rozumieć ten fragment?
Bardzo łatwo. Grunty wykreślono aby ŁKS 2009 nie był dodatkiem do gruntów tylko grunty mają być dodatkiem do ŁKS'u a druga część jest po to że jeżeli negocjację będą się przedłużać lub, co bardziej prawdopodobne, inwestora nie ma to miasto nie będzie zmuszone do likwidacji spółki.
bumba pisze:Klejman oraz Goszczyński z radością przekażą wszelkie pasywy i inne rzeczy do nowej spółki - trzeba pamiętać ze część długów to zobowiązania łksu ssa wobec pijaka i złodzieja - teraz my wszyscy zapłacimy te długi - każdy radny który dziś zagłosował na tak będzie się z tego tłumaczył w prokuraturze....
Jeżeli nie cofną prokury to wszystko załatwi Łopiński jednym podpisem.
Ostatnio zmieniony pn gru 21, 2009 1:59 pm przez SamWieszKto, łącznie zmieniany 1 raz.
maciej
Klub 1910

Post autor: maciej »

bumba pisze:każdy radny który dziś zagłosował na tak będzie się z tego tłumaczył w prokuraturze....
Błąd, powinno być: każdy radny który dziś zagłosował na tak tłumaczyłby się z tego w prokuraturze gdyby.... Gdyby Polska była normalnym, cywilizowanym państwem. Jestem pewien, że włos im z głowy nie spadnie.
kajo
Klub 1910

Post autor: kajo »

Jeżeli pieniacze z Łks-u byli w stanie wykrzyczeć tą uchwałę to tak samo mogą zrobić kiedy RM znów będzie miała jakieś wątpliwości i czegoś nie będzie chciała przegłosować. No to teraz ciekawe kto jest tym sponsorem/ inwestorem/ dobrodziejem, jeszcze będzie ciekawie.

aha klub PO przy głosowaniu o powołaniu spółki wstrzymał się od głosu i był za tym żeby miasto wycofało się od razu jak pojawi się kasa od tajemniczego nieznajomego.
Grzegorz
Klub 1910

Post autor: Grzegorz »

Bez terenów to w to gówno nikt nie wejdzie... Jedynym kapitalem tego klubu (a własciwie nie jego) byly te tereny. Oni nic wiecej nie moga zaoferowac. Żaden Ptak ani Bekdas nie przyjda tam z miłosci do żydowskiej piłki nożnej. Ja jakos caly czas mysle ze to jednak ten Atlas... Tak czy siak tenklub bez terenów jest już kompletnie bezwartościowy.
regeneration
Klub 1910

Post autor: regeneration »

kajo pisze:"Projekt, który zaakceptowali radni, różni się znacząco od pierwotnej wersji. Radni wykreślili zapis o przekazaniu nowej spółce gruntów, na których znajdują się obiekty ŁKS-u oraz zapis o wyjściu miasta ze spółki, kiedy pojawi się inwestor zainteresowany jej przejęciem.
Dziennik Łódzki."

Jak rozumieć ten fragment?
Tak że bez gruntów nikt ich nie przejmie, czyli miasto będzie pompować w bankruta kasę z budżetu miasta :roll:
RadekRawa
Sponsor

Post autor: RadekRawa »

przypuszczalnie nie ma zadnego inwestora i mam pytanie w zwiazku z tym co dalej.Miasto bedzie non stop finansowac nowa spolke? :o
mariopl

Post autor: mariopl »

fiacik

Post autor: fiacik »

19FCR10 pisze:przypuszczalnie nie ma zadnego inwestora i mam pytanie w zwiazku z tym co dalej.Miasto bedzie non stop finansowac nowa spolke? :o
tego nie da sie niestety ukryć tym z urzedu i w odpowiednim czasie pewne osoby wyciągną te argument.
juchwa

Post autor: juchwa »

Tak jak do dzisiaj nalezalo miec nadzieje, ze ta spolka nie powstanie tak od dzisiaj wypada zyczyc sobie by ow inwestor jednak sie pojawil. W przeciwnym razie pasozyt w postaci ŁKS-u bedzie utrzymywany z naszych podatkow przez lata. Na dobry poczatek wyrzucone zostaje 1 milion PLN. W drugim kroku 5-9 milionow PLN na splate dlugow. W trzecim kroku 3-4 miliony na budzet w rundzie wiosennej tego sezonu. Jak nie awansuja to co roku okolo 6-8 milionow na utrzymanie druzyny w I lidze. Ta spolka albo zostanie szybko przejeta przez jakiegos inwestora albo bedzie kula u nogi nas wszystkich przez lata.
Red Bert

Post autor: Red Bert »

Kto może zaskarżać uchwały rady miasta?
Awatar użytkownika
Torch
Klub 1910
Kontakt:

Post autor: Torch »

Gapek zagłosował za - smutne i niezrozumiałe, ale mam nadzieję że nikt nie odważy się jakiegoś przykrego słowa mu powiedzieć

wstrzymali się głównie ludzie z PO w tym Domaszewicz na którego głosowałem - mój głos nie poszedł na marne, choć wolałbym zdecydowane NIE ale to przecież polityka
sandman

Post autor: sandman »

To jest skandal!!! teraz z moich ciezko zarobionych pieniedzy czesc bedzie szlo na lks jest to dla mnie osobista porazka ze zyjemy w takim chorym kraju jestem zalamany swieta chyba spedze sam w domu przy zgrzewce Harnasia mocnego!
mkrn

Post autor: mkrn »

akurat podzial glosow wyglada bardzo politycznie:

PiS - skurwiala decyzja ZA
PO - jak zwykle mieli szanse cos zrobic, ale jak zwykle nie zrobili nic (wstrzymali sie)

generalnie już nie wiem co gorsze, akurat wstrzymanie sie tutaj oznacza ZA, tylko strach im w oczy zajrzal zeby glosow nie tracic.... ja bym zaglosowal na kogos, kto by dal PRZECIW tylko i wylacznie. Gapinski staral byc sie pewnie w dupe obiektywny i ratowac szerokie pojecie 'lodzkiego sportu' . Cala ta tablica dla mnie do wymiany ;)

Pamietajmy o dzisiejszym dniu 17go stycznia i przy okazji nastepnych wyborow
Eryk

Post autor: Eryk »

No i ch*j ttrzeba by bylo nie glosowac ani na PIS ani na PO :lol:

JA Z TYM NIE MIALEM I NIE BEDE MIAL PROBLEMU :tancze:
Zablokowany