Decyzja Rady Miasta
- bumba
- Administrator
Re: Decyzja Rady Miasta
Klejman oraz Goszczyński z radością przekażą wszelkie pasywy i inne rzeczy do nowej spółki - trzeba pamiętać ze część długów to zobowiązania łksu ssa wobec pijaka i złodzieja - teraz my wszyscy zapłacimy te długi - każdy radny który dziś zagłosował na tak będzie się z tego tłumaczył w prokuraturze....
- SamWieszKto
- Sponsor
- Kontakt:
Bardzo łatwo. Grunty wykreślono aby ŁKS 2009 nie był dodatkiem do gruntów tylko grunty mają być dodatkiem do ŁKS'u a druga część jest po to że jeżeli negocjację będą się przedłużać lub, co bardziej prawdopodobne, inwestora nie ma to miasto nie będzie zmuszone do likwidacji spółki.kajo pisze:"Projekt, który zaakceptowali radni, różni się znacząco od pierwotnej wersji. Radni wykreślili zapis o przekazaniu nowej spółce gruntów, na których znajdują się obiekty ŁKS-u oraz zapis o wyjściu miasta ze spółki, kiedy pojawi się inwestor zainteresowany jej przejęciem.
Dziennik Łódzki."
Jak rozumieć ten fragment?
Jeżeli nie cofną prokury to wszystko załatwi Łopiński jednym podpisem.bumba pisze:Klejman oraz Goszczyński z radością przekażą wszelkie pasywy i inne rzeczy do nowej spółki - trzeba pamiętać ze część długów to zobowiązania łksu ssa wobec pijaka i złodzieja - teraz my wszyscy zapłacimy te długi - każdy radny który dziś zagłosował na tak będzie się z tego tłumaczył w prokuraturze....
Ostatnio zmieniony pn gru 21, 2009 1:59 pm przez SamWieszKto, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Klub 1910
Błąd, powinno być: każdy radny który dziś zagłosował na tak tłumaczyłby się z tego w prokuraturze gdyby.... Gdyby Polska była normalnym, cywilizowanym państwem. Jestem pewien, że włos im z głowy nie spadnie.bumba pisze:każdy radny który dziś zagłosował na tak będzie się z tego tłumaczył w prokuraturze....
-
- Klub 1910
Jeżeli pieniacze z Łks-u byli w stanie wykrzyczeć tą uchwałę to tak samo mogą zrobić kiedy RM znów będzie miała jakieś wątpliwości i czegoś nie będzie chciała przegłosować. No to teraz ciekawe kto jest tym sponsorem/ inwestorem/ dobrodziejem, jeszcze będzie ciekawie.
aha klub PO przy głosowaniu o powołaniu spółki wstrzymał się od głosu i był za tym żeby miasto wycofało się od razu jak pojawi się kasa od tajemniczego nieznajomego.
aha klub PO przy głosowaniu o powołaniu spółki wstrzymał się od głosu i był za tym żeby miasto wycofało się od razu jak pojawi się kasa od tajemniczego nieznajomego.
-
- Klub 1910
Bez terenów to w to gówno nikt nie wejdzie... Jedynym kapitalem tego klubu (a własciwie nie jego) byly te tereny. Oni nic wiecej nie moga zaoferowac. Żaden Ptak ani Bekdas nie przyjda tam z miłosci do żydowskiej piłki nożnej. Ja jakos caly czas mysle ze to jednak ten Atlas... Tak czy siak tenklub bez terenów jest już kompletnie bezwartościowy.
-
- Klub 1910
Tak że bez gruntów nikt ich nie przejmie, czyli miasto będzie pompować w bankruta kasę z budżetu miastakajo pisze:"Projekt, który zaakceptowali radni, różni się znacząco od pierwotnej wersji. Radni wykreślili zapis o przekazaniu nowej spółce gruntów, na których znajdują się obiekty ŁKS-u oraz zapis o wyjściu miasta ze spółki, kiedy pojawi się inwestor zainteresowany jej przejęciem.
Dziennik Łódzki."
Jak rozumieć ten fragment?

-
- Sponsor
przypuszczalnie nie ma zadnego inwestora i mam pytanie w zwiazku z tym co dalej.Miasto bedzie non stop finansowac nowa spolke? 

-
tego nie da sie niestety ukryć tym z urzedu i w odpowiednim czasie pewne osoby wyciągną te argument.19FCR10 pisze:przypuszczalnie nie ma zadnego inwestora i mam pytanie w zwiazku z tym co dalej.Miasto bedzie non stop finansowac nowa spolke?
Tak jak do dzisiaj nalezalo miec nadzieje, ze ta spolka nie powstanie tak od dzisiaj wypada zyczyc sobie by ow inwestor jednak sie pojawil. W przeciwnym razie pasozyt w postaci ŁKS-u bedzie utrzymywany z naszych podatkow przez lata. Na dobry poczatek wyrzucone zostaje 1 milion PLN. W drugim kroku 5-9 milionow PLN na splate dlugow. W trzecim kroku 3-4 miliony na budzet w rundzie wiosennej tego sezonu. Jak nie awansuja to co roku okolo 6-8 milionow na utrzymanie druzyny w I lidze. Ta spolka albo zostanie szybko przejeta przez jakiegos inwestora albo bedzie kula u nogi nas wszystkich przez lata.
-
Kto może zaskarżać uchwały rady miasta?
- Torch
- Klub 1910
- Kontakt:
Gapek zagłosował za - smutne i niezrozumiałe, ale mam nadzieję że nikt nie odważy się jakiegoś przykrego słowa mu powiedzieć
wstrzymali się głównie ludzie z PO w tym Domaszewicz na którego głosowałem - mój głos nie poszedł na marne, choć wolałbym zdecydowane NIE ale to przecież polityka
wstrzymali się głównie ludzie z PO w tym Domaszewicz na którego głosowałem - mój głos nie poszedł na marne, choć wolałbym zdecydowane NIE ale to przecież polityka
-
To jest skandal!!! teraz z moich ciezko zarobionych pieniedzy czesc bedzie szlo na lks jest to dla mnie osobista porazka ze zyjemy w takim chorym kraju jestem zalamany swieta chyba spedze sam w domu przy zgrzewce Harnasia mocnego!
-
akurat podzial glosow wyglada bardzo politycznie:
PiS - skurwiala decyzja ZA
PO - jak zwykle mieli szanse cos zrobic, ale jak zwykle nie zrobili nic (wstrzymali sie)
generalnie już nie wiem co gorsze, akurat wstrzymanie sie tutaj oznacza ZA, tylko strach im w oczy zajrzal zeby glosow nie tracic.... ja bym zaglosowal na kogos, kto by dal PRZECIW tylko i wylacznie. Gapinski staral byc sie pewnie w dupe obiektywny i ratowac szerokie pojecie 'lodzkiego sportu' . Cala ta tablica dla mnie do wymiany
Pamietajmy o dzisiejszym dniu 17go stycznia i przy okazji nastepnych wyborow
PiS - skurwiala decyzja ZA
PO - jak zwykle mieli szanse cos zrobic, ale jak zwykle nie zrobili nic (wstrzymali sie)
generalnie już nie wiem co gorsze, akurat wstrzymanie sie tutaj oznacza ZA, tylko strach im w oczy zajrzal zeby glosow nie tracic.... ja bym zaglosowal na kogos, kto by dal PRZECIW tylko i wylacznie. Gapinski staral byc sie pewnie w dupe obiektywny i ratowac szerokie pojecie 'lodzkiego sportu' . Cala ta tablica dla mnie do wymiany

Pamietajmy o dzisiejszym dniu 17go stycznia i przy okazji nastepnych wyborow
-
No i ch*j ttrzeba by bylo nie glosowac ani na PIS ani na PO
JA Z TYM NIE MIALEM I NIE BEDE MIAL PROBLEMU

JA Z TYM NIE MIALEM I NIE BEDE MIAL PROBLEMU