Decyzja Rady Miasta
- MikeB.
- Moderator
- Kontakt:
Re: Decyzja Rady Miasta
teraz PZPN musi złamać swój regulamin bo drużynę może przejąć tylko spółka będąca od 3 lat członkiem PZPN.
a Miasto musi spłacić długi starej spółki - nowa spółka musi na papierze zapewnić że spłaci długi.
a tak nie chciało mi się iść na to referendum...
a Miasto musi spłacić długi starej spółki - nowa spółka musi na papierze zapewnić że spłaci długi.
a tak nie chciało mi się iść na to referendum...
- MikeB.
- Moderator
- Kontakt:
no niestety nie. z jakie racji? prokuratura to daleka droga. by stara spółka upadła ktoś musi ich zmusić do ogłoszenia upadłości. tylko wtedy licencja, karty zawodnicze itd zostaną potraktowane jako majątek i zabezpieczone na drodze postępowania sądowego. zanim jednak by do tego doszło zawodnicy, którym klub wisi masę kasiorki doprowadzą poprzez PZPN do rozwiązania umów i wydania kart zawodniczych. wtedy raczej nie ma mowy o przejęciu... nowa by startowała z IV-V ligi.Ryan pisze:No właśnie. Skoro nie ma żadnego inwestora, który mógł ich pod stołem spłacić, to jak nowa spółka przejmie drużynę od starej?Matys pisze: najlepsze i tak przed nami !!! ciekawe kiedy na scenie pojawia sie Klejman i Goszczynski![]()
![]()
![]()
Na zasadzie prokury?
jedyna szansa to przekazanie za symboliczną złotówkę akcji obecnej, zadłużonej spółki. zanim to nastąpi sąd musi rozstrzygnąć kto ma do tego prawo. nawet chyba trwa jakaś sprawa w sądzie. na dziś to akcjonariusze z racji pozycji w lidze czują krew z C+ którą można wypić w przypadku awansu.
mnie tam pomoc tak nie przeraża jak styl w jakim to jest robione. bez transparentności, bez odpowiedzi na najprostsze pytania, bez przyzwolenia publicznego... jak ja zadłużę swoją firmę to mnie zjedzą i żaden urzędas mi nie pomoże.
-
To jest skandal
Przypomina to napad w biały dzień teraz miasto będzie musiało się bujać z tymi pazożydami i do usranej śmierci pompować w nich kasę, publiczną kasę. Dodatkowo skrzydlwski już parę godzin po przepchnięciu tego wała mówi że inwestor jednak się rozmyślił nóż k***a 5 minut po tym jak zatwierdzili uchwałę, śmierdzi to jak u grzybiarzy w szatni. Ale skoro miasto będzie pompować kasę w daj daji to w takim razie jaki ekwiwalent szykuje dla Widzewa, bo w końcu grabarz i sepleniący wielokrotnie podkreślali że traktują oba Łódzkie kluby tak samo., no chyba że chcą utrzymywać grzybków z pieniędzy na promocję.
Mam jeszcze pytanie do ludzi obytych w prawie samorządowym czy ten bubel można w jakiś sposób zaskarżyć do wojewody oraz czy wojewoda w jakiś sposób może wstrzymać wykonanie tej uchwały.
Przypomina to napad w biały dzień teraz miasto będzie musiało się bujać z tymi pazożydami i do usranej śmierci pompować w nich kasę, publiczną kasę. Dodatkowo skrzydlwski już parę godzin po przepchnięciu tego wała mówi że inwestor jednak się rozmyślił nóż k***a 5 minut po tym jak zatwierdzili uchwałę, śmierdzi to jak u grzybiarzy w szatni. Ale skoro miasto będzie pompować kasę w daj daji to w takim razie jaki ekwiwalent szykuje dla Widzewa, bo w końcu grabarz i sepleniący wielokrotnie podkreślali że traktują oba Łódzkie kluby tak samo., no chyba że chcą utrzymywać grzybków z pieniędzy na promocję.
Mam jeszcze pytanie do ludzi obytych w prawie samorządowym czy ten bubel można w jakiś sposób zaskarżyć do wojewody oraz czy wojewoda w jakiś sposób może wstrzymać wykonanie tej uchwały.
-
- Sponsor
Jak to mawiał pewien ksiądz o pedałach, takich to się powinno publicznie palić na stosie.
-
To co sie dziś wydarzyło w Łodzi to hanba i wstyd na całą Polskę. Wiedziałem, że mamy radnych półgłówków. Wiedziałem po ich dotychczasowych decyzjach, po wypowiedziach w innych kluczowych dla miasta sprawach.
Dziś wiem, że to debile i w dodatku ZŁODZIEJE. Co za mendy!!!! Chcą utrzymywać pejsów to niech to sobie robią z własnych prywatnych pieniędzy.
Ten łks to jest jak nowotwór dla tego miasta. Ile teraz dziady, pasożydy zmarnują pieniedzy dla zadowolenia garstki ćwoków?
Idziemy całą Czerwoną Armią Widzewa na referendum. Niech zobaczy Kropiwnicki, że postawił na parchatego konia.
Na początek musimy odwołać prezydenta. Tylko to może pokazac, że mamy jakąś siłę w Łodzi, że jest nas dużo, że stać nas na to, aby się odpowiednio wyrazić.
Ten stary pierdoła jak dostanie referendalnego kopa to reszcie radnym też fujara zmięknie.
Listę z głosowaniem kto za, kto się wstrzymał mam na kompie w pracy. Zaraz potem galerianki usunęli to z forum. Ale zdążyłem zapisać.
W jakim my nienormalnym kraju, mieście żyjemy. Że nie ma prawa, bata, na takich dziadów, złodziei, którzy rozdają nie swoje pieniądze.
Zagłoba by im jeszcze Niderlandy darował, z tym, ze on często żartował.
Dziś wiem, że to debile i w dodatku ZŁODZIEJE. Co za mendy!!!! Chcą utrzymywać pejsów to niech to sobie robią z własnych prywatnych pieniędzy.
Ten łks to jest jak nowotwór dla tego miasta. Ile teraz dziady, pasożydy zmarnują pieniedzy dla zadowolenia garstki ćwoków?
Idziemy całą Czerwoną Armią Widzewa na referendum. Niech zobaczy Kropiwnicki, że postawił na parchatego konia.
Na początek musimy odwołać prezydenta. Tylko to może pokazac, że mamy jakąś siłę w Łodzi, że jest nas dużo, że stać nas na to, aby się odpowiednio wyrazić.
Ten stary pierdoła jak dostanie referendalnego kopa to reszcie radnym też fujara zmięknie.
Listę z głosowaniem kto za, kto się wstrzymał mam na kompie w pracy. Zaraz potem galerianki usunęli to z forum. Ale zdążyłem zapisać.
W jakim my nienormalnym kraju, mieście żyjemy. Że nie ma prawa, bata, na takich dziadów, złodziei, którzy rozdają nie swoje pieniądze.
Zagłoba by im jeszcze Niderlandy darował, z tym, ze on często żartował.
- glowa
- Klub 1910
samo powołanie spółki to miał być dopiero początek całego ciągu zdarzeń zmierzających do uzdrowienia sytuacji w ełksie, więc jak teraz skrzydlewski poinformował o wycofaniu się inwestora to powołanie spółki stało się bezprzedmiotowe i dalsze działania z pewnością zostaną wstrzymane... wydaje mi się że projekt umrze śmiercią naturalną, gdyz nikt z władz miasta nie podejmie się samobójczych działań z nim związanych, mając "nad sobą" widmo oskarżeń o niegospodarność czy nawet defraudację publicznych pieniędzy...
- SamWieszKto
- Sponsor
- Kontakt:
MikeB. pisze:
no niestety nie. z jakie racji? prokuratura to daleka droga. by stara spółka upadła ktoś musi ich zmusić do ogłoszenia upadłości. tylko wtedy licencja, karty zawodnicze itd zostaną potraktowane jako majątek i zabezpieczone na drodze postępowania sądowego. zanim jednak by do tego doszło zawodnicy, którym klub wisi masę kasiorki doprowadzą poprzez PZPN do rozwiązania umów i wydania kart zawodniczych. wtedy raczej nie ma mowy o przejęciu... nowa by startowała z IV-V ligi.
jedyna szansa to przekazanie za symboliczną złotówkę akcji obecnej, zadłużonej spółki. zanim to nastąpi sąd musi rozstrzygnąć kto ma do tego prawo. nawet chyba trwa jakaś sprawa w sądzie. na dziś to akcjonariusze z racji pozycji w lidze czują krew z C+ którą można wypić w przypadku awansu.
mnie tam pomoc tak nie przeraża jak styl w jakim to jest robione. bez transparentności, bez odpowiedzi na najprostsze pytania, bez przyzwolenia publicznego... jak ja zadłużę swoją firmę to mnie zjedzą i żaden urzędas mi nie pomoże.
Mike prokury a nie prokuratury. Prokurent to osoba desygnowana przez spółkę mająca wszelkie uprawnienia i jednym podpisem może przekazać wszystko do innego podmiotu. Prokurentem jest Łopiński. Jeżeli którykolwiek z akcjonariuszy/ członków zarządu (dokładnie nie wiem) nie cofnie prokury to może to zrobić Łopiński(przekazanie aktywów i pasywów)
Ostatnio zmieniony pn gru 21, 2009 8:21 pm przez SamWieszKto, łącznie zmieniany 1 raz.
- SamWieszKto
- Sponsor
- Kontakt:
Wiecie tak sobie myślę że sponsor mógł i być ale chciał przede wszystkim tereny. A że RM nie przekazała terenów to się zawinął (Begdas?)
- MikeB.
- Moderator
- Kontakt:
no ok, ale tam ktoś chyba podważył to że on jest prokurentem. nie było wiadomo kto ma do tego prawo. przecież tam jest 150% akcji...Rzaba pisze:MikeB. pisze:
no niestety nie. z jakie racji? prokuratura to daleka droga. by stara spółka upadła ktoś musi ich zmusić do ogłoszenia upadłości. tylko wtedy licencja, karty zawodnicze itd zostaną potraktowane jako majątek i zabezpieczone na drodze postępowania sądowego. zanim jednak by do tego doszło zawodnicy, którym klub wisi masę kasiorki doprowadzą poprzez PZPN do rozwiązania umów i wydania kart zawodniczych. wtedy raczej nie ma mowy o przejęciu... nowa by startowała z IV-V ligi.
Mike prokury a nie prokuratury. Prokurent to osoba desygnowana przez spółkę mająca wszelkie uprawnienia i jednym podpisem może przekazać wszystko do innego podmiotu. Prokurentem jest Łopiński. Jeżeli którykolwiek z akcjonariuszy/ członków zarządu (dokładnie nie wiem) nie cofnie prokury to może to zrobić Łopiński(przekazanie aktywów i pasywów)
a co na to wszystko podmioty którym spółka wisi kasę?
niestety, ale z tego co pamiętam jest zapis, że miasto może finansować dłużej ten cały śmieszny twór, niż okres jednego roku, naet jak nie bedzie inwestora... chyba, ze zle przeczytalem.glowa pisze:samo powołanie spółki to miał być dopiero początek całego ciągu zdarzeń zmierzających do uzdrowienia sytuacji w ełksie, więc jak teraz skrzydlewski poinformował o wycofaniu się inwestora to powołanie spółki stało się bezprzedmiotowe i dalsze działania z pewnością zostaną wstrzymane... wydaje mi się że projekt umrze śmiercią naturalną, gdyz nikt z władz miasta nie podejmie się samobójczych działań z nim związanych, mając "nad sobą" widmo oskarżeń o niegospodarność czy nawet defraudację publicznych pieniędzy...
-
- Klub 1910
Mam pytanie które mnie troszkę zastanawia (ale pewnie odpowiedź jest prosta)
1. Kto w nowej spółce będzie zarządzał? Będzie powołany jakiś prezes? prokurent? czy ktokolwiek?
2. Czy ta śmieszna uchwała jest jednoznaczna z utworzeniem tej spółki? Czy można i ew kto może złożyć projekt uchwały która będzie poddana głosowaniu przez radę miejską dot zlikwidowania tego nieszczęsnego dla łodzian tworu? (wnioskuję że jak ją utworzyli to mogą ją zlikwidować)
1. Kto w nowej spółce będzie zarządzał? Będzie powołany jakiś prezes? prokurent? czy ktokolwiek?
2. Czy ta śmieszna uchwała jest jednoznaczna z utworzeniem tej spółki? Czy można i ew kto może złożyć projekt uchwały która będzie poddana głosowaniu przez radę miejską dot zlikwidowania tego nieszczęsnego dla łodzian tworu? (wnioskuję że jak ją utworzyli to mogą ją zlikwidować)
- MikeB.
- Moderator
- Kontakt:
podobno w uchwale jest zapis (PAP) że radni:
"Wyrazili także zgodę na wydzierżawienie spółce terenów wokół stadionu ŁKS oraz hali Atlas Arena i wprowadzenia takich zmian w planie zagospodarowania tego obszaru, który oprócz funkcji sportowej umożliwiałby prowadzenie na nim również innej działalności, z której dochód przekazywany byłby na utrzymanie klubu."
"Wyrazili także zgodę na wydzierżawienie spółce terenów wokół stadionu ŁKS oraz hali Atlas Arena i wprowadzenia takich zmian w planie zagospodarowania tego obszaru, który oprócz funkcji sportowej umożliwiałby prowadzenie na nim również innej działalności, z której dochód przekazywany byłby na utrzymanie klubu."
-
niech dadzą im jeszcze Falę, Zdrowie, Botanik i Brus - stworzą megahiperbazar z grzybami....MikeB. pisze:....oraz hali Atlas Arena i wprowadzenia takich zmian w planie zagospodarowania tego obszaru, który oprócz funkcji sportowej umożliwiałby prowadzenie na nim również innej działalności, z której dochód przekazywany byłby na utrzymanie klubu."
Temat: Decyzja Rady Miasta
Polityka Panie...niestety jak sie od biznesu przechodzi do polityki zaczyna się działać nielogicznie.pp pisze: Dziwi mnie zaangażowanie Skrzydlewskiego. Kasy jak lodu, wyrobiona marka a wpakował się w taki syf po uszy. Dziwne to wszystko.
No i chooj bombki strzelił teraz trzeba zaglosowac w Nowym Roku oby lepszym dla nas i gorszym dla komunistycznej bandy rządzącej (niedługo - trzeba iść zaglosować - przypominam leniuchom) w naszym mieście.
-
- Klub 1910
Cała ta sytuacja, przypomina mi robienie projektów na zaliczenie na uczelni... na pierwszy rzut oka wszystko pięknie i ładnie, ale jakby się zagłębić w treść to nic się kupy nie trzyma...
-
Panie i Panowie jest sp.... jeśli ona będzie dzialała jak mpk i mpo daje jej pół roku i i fiknie 
aaaaaaa i pamietajcie o panu litwinu czuje ze sprawi nam wiele radośći

aaaaaaa i pamietajcie o panu litwinu czuje ze sprawi nam wiele radośći

Ostatnio zmieniony pn gru 21, 2009 9:10 pm przez Sója, łącznie zmieniany 2 razy.