Decyzja Rady Miasta

Zablokowany
Amigo

Re: Decyzja Rady Miasta

Post autor: Amigo »

Amigo pisze:Nigdy już na nikogo z PO,ani na ta zasrana partie glosu nie oddam.już wole zaglosowac na komuchow(wiem brzmi to fatalnie :) ),niz na te sprzedajne k***y z PO.Najpierw wstrzymuja sie od glosu w sprawie glosowania RM nad powolaniem tej parchatej spolki,pozniej jakis wafel Dmoszewicz,czy ch*j go wie jak mu tam jest,poci sie na forum,i tlumaczy ruchy PO podczas glosowania,zastrzega rowniez ze PO bedzie glosowalao na NIE, jesli chodzi o ewentualne dotacje z budzetu miasta na parchow,az tu nagle k***a wczoraj PO powiedziala TAK dla parchow.noz k***a az rece opadaja.wiem ze jakis dmoszewicz jest tylko popierdolka w trybikach PO,wiem ze tym kurwom zalezy tylko na wlasnym interesie ,ale k***a robia sobie jaja ze zwyklych ludzi.i jeszcze jak slysze ze komisarzem ma byc podobno pan Sadzynski to k***a rece mi opadaja.Wiekszej popierdulki niz on to w PO chyba nie ma,no moze poza dmoszewiczem ,czy ch*j wie jak mu tam.
No troszeczke mi ulzylo :Widzew
Konar

Post autor: Konar »

Amigo pisze:.i jeszcze jak slysze ze komisarzem ma byc podobno pan Sadzynski to k***a rece mi opadaja.Wiekszej popierdulki niz on to w PO chyba nie ma,no moze poza dmoszewiczem ,czy ch*j wie jak mu tam.
Prawda, szczera prawda- całe to PO w Łodzi to śmiech
Balcerek

Post autor: Balcerek »

Mojego głosu na szczeblu miasta Łodzi rowniez już nigdy nie uzyskaja. Wole zagłosowac na niezaleznego kandydata. Szczegolnie takiego ktory nie przyłozył reki do tego smierdzacego scierwa PSS.
Amigo

dziadek W pisze:
Zamieszanie wokół ŁKS

Naszemiasto.pl Dariusz Kuczmera

Dzisiaj 11:14:48 , Aktualizacja dzisiaj 13:23:06
O godz. 14.30 miejska spółka ŁKS PSS ma przejąć piłkarską drużynyę z bankrutującej spółki ŁKS SSA. To jednak drugi termin spotkania działaczy ŁKS. Wcześniejszy nie został dotrzymany.
- Umowę możemy tylko parafować, bo nie dotrze do nas notariusz - mówił wcześnie rano prokurent starej spółki ŁKS SSA Marek Łopiński. - Dopiero, gdy przygotuje akt notarialny, umowa będzie miała moc prawną.

Pół godziny później, ok. 8.30 prezes nowej spółki ŁKS PSS Dariusz Gałązka stwierdził: - Stara spółka nie chce przekazać nam drużyny, dlatego na południe zwołuję konferencję prasową.

W drodze na konferencję spotkaliśmy Marka Łopińskiego, który rzucił: - Podpisanie umowy stanie się faktem. O godz. 14.30 spotykamy się u notariusza.

- Mam nadzieję, że teraz nic nie stanie na przeszkodzie, przejmiemy drużynę i od poniedziałku będę mógł już zlecić drukowanie biletów na derby - powiedział Dariusz Gałązka.

Czekamy na godz. 14.30.
no i ponoć już przejęli
ponoć Hajto z Adamskim już drukują... mega-wałek przybiera realne kształty

To bylo raczej pewne ze przejma ...jedyne co mozemy teraz zrobic to namawiac znajomych,rodzine i ch*j wie kogo jeszcze zeby w nastepnych wyborach na te kurwiszcza z rady miejskiej nie glosowac.na wszystkich...bez zadnego wyjatku !!
neck

Post autor: neck »

Upływa pomału czas, w którym Wojewoda powinna odpowiedzieć na pisma Stowarzyszenia, załóżmy, że pisma dotarły 29 lub 30 grudnia więc najpóźniej jutro lub w poniedziałek powinna zając stanowisko w tej sprawie. Powinna...bo mam wrażenie, że ona z tej samej gliny lepiona co radni
Amigo

neck pisze:Upływa pomału czas, w którym Wojewoda powinna odpowiedzieć na pisma Stowarzyszenia, załóżmy, że pisma dotarły 29 lub 30 grudnia więc najpóźniej jutro lub w poniedziałek powinna zając stanowisko w tej sprawie. Powinna...bo mam wrażenie, że ona z tej samej gliny lepiona co radni
jak nie zajmie stanowiska w tej sprawie w wyznaczonym terminie to jeszcze lepiej,bo wtedy można isc jeszcze wyzej z tym walkiem,a wtedy moze ,choc niekoniecznie skoncza sie te walki z tym jebany tworem za miejskie pieniadze,bo k***a kolesiostwo ma w koncu jakies swoje granice,media moze tez sie ogarna w tej kwesti...choc to już tylko gdybanie,i na ten aspekt raczej co nie mozemy liczyc,bo lodzkie media to stare,przekupne dziwki z malymi,można nawet rzec,bardzo malymi wyjatkami
kajo
Klub 1910

Post autor: kajo »

Dla mnie to zabawnie może być w PZPN kiedy bedą decydować czy przyjąć nową spółke, bo jak wiemy Lato mówi TAK Bugdoł mówi NIE...a wiemy jak dajKS wyszedł na zapewnieniach lato o licencji.
Awatar użytkownika
przem-1977
Sponsor

Post autor: przem-1977 »

kajo pisze:Dla mnie to zabawnie może być w PZPN kiedy bedą decydować czy przyjąć nową spółke, bo jak wiemy Lato mówi TAK Bugdoł mówi NIE...a wiemy jak dajKS wyszedł na zapewnieniach lato o licencji.

dokladnie, dokladnie pamietajmy, ze to jest pzpn i potrafia odjebac taki numer, ze sie "fizjonomom nie snilo" :)
neck

W czwartek w jednej z łódzkich kancelarii notarialnych podpisana została umowa przekazania sekcji piłki nożnej z ŁKS SSA do miejskiej spółki ŁKS PSS. 8 lutego nowa spółka ma być przyjęta w poczet członków Łódzkiego Związku Piłki Nożnej.

Podpisy pod umową przekazania sekcji złożyli w czwartek prokurent ŁKS SSA Marek Łopiński i prezes ŁKS PSS Dariusz Gałązka.
"Czekałem na to dwa tygodnie, ale wreszcie się udało. Bardzo się z tego cieszę. Mam nadzieję, że wreszcie będzie normalność w ŁKS, a piłkarze będą mogli spokojnie trenować" - po podpisaniu umowy powiedział PAP Gałązka.

Założona przez miasto spółka przejęła od ŁKS SSA dwie drużyny grające w 1. i 4. lidze.
"Dopóki ta umowa nie była podpisana, mogliśmy tylko wróżyć z fusów. W tej chwili wiemy na czym stoimy i możemy działać. Następnym krokiem będzie wstąpienie w struktury PZPN i rozpoczęcie rundy wiosennej" - wyjaśnił Gałązka.

Dodał, że ze względu na odwołanie w referendum prezydenta Łodzi Jerzego Kropiwnickiego zostały przerwane rozmowy z inwestorem zainteresowanym przejęciem piłkarzy ŁKS.
"Ten inwestor nadal jednak jest. Gdy w mieście pojawi się wyznaczony przez premiera komisarz to będę starał się namawiać go do kontynuowania rozmów z tym inwestorem. Niewykluczone jednak, że pojawi się też ktoś inny" - powiedział Gałązka.
Jego zdaniem najlepszym rozwiązaniem jest w tej chwili dokończenie rozgrywek przez miejską spółkę.
"Przedstawiłem ostatnio radnym z komisji sportu faktyczną sytuację w ŁKS. Zaproponowałem, by radni podnieśli kapitał spółki tak, by mogła rozegrać rundę wiosenną. Jeśli uda nam się awansować do ekstraklasy, to myślę, że w lipcu będzie wielu inwestorów gotowych przejąć piłkarzy ŁKS" - wyjaśnił Gałązka.
ŁKS zajmuje aktualnie 3. miejsce w tabeli 1. ligi. Do prowadzącego Widzewa zespół z al. Unii traci siedem punktów, a do drugiej Pogoni Szczecin jeden punkt.
Nic nie piszą o tym, że przejęli też długi :?
wschodnia
Klub 1910

Post autor: wschodnia »

Czym Wy sie przejmujecie ja już pogodzilem sie z walkiem za miejskie pieniadze,politycy to szmaty i tego nie zmienimy.Rzecz teraz idzie o ich przyszlosc,ktora caly czas jest mglista i niewiadoma,sa pewni awansu jakby już byl maj,a przeciez nawet awans moze im nie pomoc,a na garnuszku miasta Lodzi to moga sobie balansowac co najwyzej na granicy 1 i 2 ligi.Powtarzam potrzebuja inwestora,ktorego nie bylo nie ma i nie bedzie.Pierdola cos o fantastycznych terenach na al.Unii o stadionie miejskim,tylko jakos do tej pory nikt nie chce tego stadionu wybudowac,Cacek szuka inwestorow bo sam nie podola ,a na miasto jak w innych czesciach kraju nie ma co liczyc i tu jest pies pogrzebany.Albo oddanie hali w zarzadzanie...smiech na sali to ciezar, a nie nagroda dlatego tak latwo miasto chce sie tego pozbyc mialo byc tak pieknie z ta hala ,a jest chujnia z grzybnia.Potencjalny inwestor przed podjeciem takiej decyzji zasiega opinii robi wywiad etc i jak mysliscie jakie wyciagnie wnioski dla siebie po tym jak jest przez miasto traktowany Cacek?Chocby sprawa dzierzawy to pokazuje.Ano takie ,ze nie można UML ufac,ze siedza tam tepaki i karierowicze ot cala prawda.Tez jestem zbulwersowany tym co robia za miejskie pieniadze,tym ze powstanie kuriozalna sytuacja,ze miasto ktore np placi Widzewowi za promocje miasta a jednoczesnie bedzie z Nami konkurowalo,ale na prawde jesli chodzi o przyszlosc pilki na LKSie to jest nadal nie zbyt kolorowo,a na to ze radni tak latwo chca pompowac kase w prywatny folwark prostakow adamsa i hajty nic już chyba nie poradzimy,chyba ze mnie wojewoda zaskoczy.Pominalem kwestie pzpnu i ich przyjecia w szeregi czlonkow czy chocby kwestie licencji po ewentualnym awansie,a takich spraw bedzie za miedza bardzo duzo.Ja caly czas odnosze wrazenie,ze to tylko ruchy pozorowane determinowane wyborami,glupota politykow,nie odpowiedzialnoscia urzednikow i cwaniactwem hajty i adamsa.Na koncu nadal nie widze dla nich swiatelka normalnosci i tyle w tym temacie. :)
Ostatnio zmieniony czw sty 28, 2010 7:03 pm przez wschodnia, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Greg

Post autor: Greg »

Więc jak k***a? Inwestor miał wejść zaraz po przejęciu spółki przez miasto, a on (Gałązka) teraz pierdoli, że dopiero "się znajdzie" po awansie do Ekstraklasy?

Sorry, ale tak zakłamanego narodu jak nasz, to jeszcze nie spotkałem.
Awatar użytkownika
b.3.p.
Stowarzyszenie Fanatycy Widzewa

Post autor: b.3.p. »

Greg pisze:Więc jak k***a? Inwestor miał wejść zaraz po przejęciu spółki przez miasto, a on teraz pierdoli, że dopiero "się znajdzie" po awansie do Ekstraklasy?

Sorry, ale tak zakłamanego narodu jak nasz, to jeszcze nie spotkałem.
Sęk w tym Greg, że na szczęście w nieszczęściu to nie jest nasz naród ;)
neck

Wg mnie będą jeszcze cyrki i niezłe jaja z tym tworem. Nie wierzę, że PAN Klejman i inni zrezygnują łatwo z pożyczonych pieniędzy. Gdyby zebrał do kupy wszystkie wypociny pismaków z ostatnich 2 tygodni to nic się kupy nie trzyma. Najpierw pisali, że nie można przejąć sekcji do nowej spółki bo do starej wciąż zgłaszają się wierzyciele. Teraz ani słowa o tym, że spółka przejęła wszystkie długi. Albo nie przejęła albo nie chcą o tym pisać i będą wciskać radzie miasta, że kasa pójdzie na utrzymanie klubu.
mierek
Klub 1910

Post autor: mierek »

Jedno jest pewne: głowy za to polecą.
Skrzydlewskiego i Tomaseskiego, za to, ze "tylko milion i jest inwestor,ktory to natychmiast odda"
Do tego Klejman i Breiktas łatwo nie zrezygnuja ze swoich udziałów,które im ukradziono.
Polecą głowy tych wszystkich, którzy wyrzucili w błoto 5 milionów miejskich złotych.
Przeciez oni maja na awans jakies powiedzmy 33% szans, a o inwestorze mowia tylko w kontekscie przyszłego awansu.
Jak nie awansują, nie maja co marzyc o inwestorze.
A jak awansują, to miasto tak czy siak utopi 5 mln. Przecież Łks to jest wyjatkowo nieatrakcyjny klub dla potencjalnego inwestora, zwłaszcza biorac pod uwage to, ze na wejsciu powinien oddac miastu 5mln.Jak już sie jakis znajdzie, to powie ze moze ich przejmie, ale nie odda tych 5mln, wiec miasto oczywiscie sie zgodzi, tracac bezpowrotnie cala kase.
A wyrzucenie w błoto 5 mln złotych to chyba nie taka pestka dla Łodzi?

Do tego kwestia licencji w pzpnie.. pamietacie jaki był krzyk we wszystkich gazetach jak za Bońka dostalismy licencje? domyslacie sie jak bedzie teraz w ich przypadku?
Awatar użytkownika
przem-1977
Sponsor

Post autor: przem-1977 »

Wtedy Cacek wystosuje pismo do pzpn z pytaniem "Z jakim lksem gralismy?" :lol:
Zablokowany