A coś więcej, bo niestety ktoś tam musi pojechać i zrobic fotkę i pobrać koordynaty. Mimo dokładnych danych na Dolach odszukanie naszych działaczy wyglądało na zasadzie mam podane kwartały i nic więcej. Trzeba było chodzić grób po grobie i sprawdzać, a do dzisiaj 2-3 grobów nie udało się odnaleźć. Chętnie pomoge ale tym razem poczekam do wiosny, rok temu niezłe mnie wypizdzilo w tych alejkach. Z kibicami jest łatwiej bo jest łatwiejszy dostęp do rodzin które wskażą miejsce pochówku.wiara1977 pisze:ANTAŁ i ŻOŁNIERZ cm.Kurczaki KUBA cm.DOŁY. Długopis i JARECKI cm.Olechów. BILET cm. Zarzew komunalny. WICEK cm.Olechów Falkonetti cm Koluszki ? .Czarodziej ?KAROL ?Pomyslowy Dobromir pisze:
Jesli ma byc osobno, to prosze bardzo:
bit.ly/sektorniebo
Niestety z namiarow na kibicow mam tylko Bola na Olechowie, wiec jego dodalem jako pierwszego. Jesli macie konkretne namiary GPS albo zdjecia zrobione w innych miejscach, gdzie lokalizacje jest zapisana (smartfony to potrafia), to dajcie znac, a w wolnej chwili dodam na mapce. Jednak prosze o wyrozumialosc, bo roboty jest wystarczajaco przy poprzedniej mapie, wiec kibicowska bede uaktualnial nieco rzadziej.
Widzewska Mapa Pamięci
-
- Klub 1910
Re: Widzewska Mapa Pamięci
- Pomyslowy Dobromir
- Klub 1910
Jakbys sie wybieral i jesli masz smartfona, to daj znac, sprawdzimy czy masz mozliwosc zrobienia fotek z danymi lokalizacyjnymi - na tej podstawie lokalizacja bedzie praktycznie co do metra.wiara1977 pisze:jak tylko będę w tych miejscach to podam dokładne lokalizacjeWinkler pisze:Sama nazwa cmentarza to mało,ale jestem pewien,że to się uda.Oprócz Łodzi jeszcze bardzo wielu jest w FC,więc krok po kroku a na 1.listopada będą dwie mapkiA sama nazwa tej drugiej to
![]()
-
- Klub 1910
Jako fachowiec to lepiej daj instrukcję ogólną,jak to się robi,bo przyda się to każdemu.Na Doły wiele razy wybierałem się do Wnuczka i z racji obecności tylko na pogrzebie i nie zapamiętania lokalizacji odpuszczałem,ta mapa jest baaaardzo potrzebna.Pomyslowy Dobromir pisze:Jakbys sie wybieral i jesli masz smartfona, to daj znac, sprawdzimy czy masz mozliwosc zrobienia fotek z danymi lokalizacyjnymi - na tej podstawie lokalizacja bedzie praktycznie co do metra.wiara1977 pisze: jak tylko będę w tych miejscach to podam dokładne lokalizacje
- Pomyslowy Dobromir
- Klub 1910
Niestety nie mam pod reka telefonu z Androidem, wiec na razie tylko instrukcja dla iPhonow:
Wchodzimy w Ustawienia i dalej w Prywatnosc:

Nastepnie Uslugi lokalizacji:

Upewniamy sie, ze uslugi sa aktywne (gorny suwak) i ze sa aktywne dla aplikacji Aparat (wystarczy opcja Gdy uzywam):

Jako ze GPS potrzebuje chwili, zeby precyzyjnie sie zorientowac, dla polepszenia dokladnosci warto opcje wlaczyc nie tuz przed zrobieniem zdjecia, ale chociaz chwile wczesniej i dac mu pare minut na ogarniecie sie. Do tego im wiecej zdjec zrobicie, tym pozycja bedzie dokladniejsza, bo ja zazwyczaj staram sie ozycje usredniac na podstawie kilku zdjec.
Jesli ktos moze podobna instrukcje dla Androida przygotowac to bede wdzieczny.
Wchodzimy w Ustawienia i dalej w Prywatnosc:

Nastepnie Uslugi lokalizacji:

Upewniamy sie, ze uslugi sa aktywne (gorny suwak) i ze sa aktywne dla aplikacji Aparat (wystarczy opcja Gdy uzywam):

Jako ze GPS potrzebuje chwili, zeby precyzyjnie sie zorientowac, dla polepszenia dokladnosci warto opcje wlaczyc nie tuz przed zrobieniem zdjecia, ale chociaz chwile wczesniej i dac mu pare minut na ogarniecie sie. Do tego im wiecej zdjec zrobicie, tym pozycja bedzie dokladniejsza, bo ja zazwyczaj staram sie ozycje usredniac na podstawie kilku zdjec.
Jesli ktos moze podobna instrukcje dla Androida przygotowac to bede wdzieczny.
-
- Klub 1910
-
- Klub 1910
Dziś na grobie LS tylko 5 zniczy w południe było. Trochę to ogarnąłem, ale zachęcam innych to pozostawienia świeczki w takim dniu.
-
- Klub 1910
Smutne to trochę.typonegatywny pisze:Dziś na grobie LS tylko 5 zniczy w południe było. Trochę to ogarnąłem, ale zachęcam innych to pozostawienia świeczki w takim dniu.
Natomiast brak jakiegokolwiek wpisu o Prezesie na oficjalnej stronie to już zupełne nieporozumienie.

-
Jest na ofi instagram
-
- Klub 1910
Za to brawa dla OSK za piękny duży znicz z herbem. Drugi taki na Olechowie na grobie Marka Pięty (2 rocznica śmierci).Tomasz69 pisze:Smutne to trochę.typonegatywny pisze:Dziś na grobie LS tylko 5 zniczy w południe było. Trochę to ogarnąłem, ale zachęcam innych to pozostawienia świeczki w takim dniu.
Natomiast brak jakiegokolwiek wpisu o Prezesie na oficjalnej stronie to już zupełne nieporozumienie.
-
na wszystkich "Widzewskich grobach" są znicze OSK.typonegatywny pisze:Za to brawa dla OSK za piękny duży znicz z herbem. Drugi taki na Olechowie na grobie Marka Pięty (2 rocznica śmierci).Tomasz69 pisze:
Smutne to trochę.
-
- Klub 1910
Pięknie.Szmiglo pisze:na wszystkich "Widzewskich grobach" są znicze OSK.typonegatywny pisze: Za to brawa dla OSK za piękny duży znicz z herbem. Drugi taki na Olechowie na grobie Marka Pięty (2 rocznica śmierci).
Teraz tylko dotrzeć do pozsoatalych Widzewskich Grobów by za rok pamiętać o kolejnych naszych ludziach.
-
- Klub 1910
Niebawem święta, zatem odwiedzając groby Najbliższych pamiętajcie również o Widzewiakach.
-
- Klub 1910
https://www.nekrologi.net/nekrologi/rys ... n/47232652
Piłkarz Widzewa na początku lat 50. Dokładna lokalizacja grobu do ustalenia.
http://gravar.se/forsamling/katolska-ky ... opaniewski
Tu trochę bardziej egzotycznie. 26 meczów w I lidze w sezonie 1948.
- Pomyslowy Dobromir
- Klub 1910
Zima nie sprzyja spacerom po cmentarzach, niestety.H778 pisze:https://www.nekrologi.net/nekrologi/rys ... n/47232652
Ryszard Bajan jest już odnaleziony na Zarzewie, mam namiary na dokladna kwatere, przez pogode nie mialem jak go odwiedzic.
Szczepan Kopaniewski jest na mojej liscie poszukiwanych, na podstawie encyklopedii Fuji, ale dzieki Tobie mamy dokladny namiar. No to trzeba bedzie wypisac delegacje do Sztokholmu

Bardzo dziekuje za odswiezenie tematu i znaleziska, czekam na kolejne

- Pomyslowy Dobromir
- Klub 1910
Tak tylko zeby nie zginelo... Duzo wiecej zmian na wiosne...