Protest przeciwko marnotrawieniu publicznych pieniędzy
-
Re: Protest przeciwko marnotrawieniu publicznych pieniędzy
Z przyjemnością czytałem wywiad z Sylwestrem Cackiem na Widzewiaku.pl. Facet pokazał, że ma klasę i nie pozwoli by Jego i nasz Widzew był przedmiotem politycznych gierek, mających zapewnić reelekcję pewnym łódzkim "polytykom".
-
- Sponsor
Prawda jest taka ze Skrzydlewski wszedł do Widzewa tylko i wyłącznie po to żeby zostać radnym i mieć nasze głosy. Miałby Widzew głęboko w dupie gdyby nie miał tego w planach. Jest tam gdzie jest tylko dzięki naszym głosom a teraz nam pluje pod nogi...
-
Podoba mi sie o dziwo komentarz Derdzikowskiego na gw. Celny i dobitny. Stowarzyszenie ruszyło lawine

-
Dobrze, że w końcu inni ludzie też zauważają, że Skrzydlewski to głównie rzeźbi własną prywate i nic więcej. Robi tylko to co jemu, jego rodzinie i ich interesom może przynieść pozytywne efekty. Po jego ostatnim wystąpieniu nie ma chyba żadnych wątpliwości kim ten czlowiek jest tak naprawdę.BZA pisze:Prawda jest taka ze Skrzydlewski wszedł do Widzewa tylko i wyłącznie po to żeby zostać radnym i mieć nasze głosy. Miałby Widzew głęboko w dupie gdyby nie miał tego w planach. Jest tam gdzie jest tylko dzięki naszym głosom a teraz nam pluje pod nogi...
Na strojach Orła Łódź sa logo wszystkich miejskich spółek. On jako przewodniczący komisji sportu UMŁ decyduje o tym ile Orzeł dostanie pieniędzy. Dla jego klubu za miesjkie pieniądze wyremontowano obiekt.
Mam nadzieje, że miejscy radni nie są ćwierćinteligentami i jeszcze przed głosowaniem 16.12. zażądaja konkretnych informacji:
1. kto jest tajemniczym inwestorem, który ma zwrócić pieniądze UMŁ?
2. jaka jest treść przedwstępnej umowy zawartej pomiędzy UMŁ , a tym właśnie konspiracyjnym inwestorem?
3. kto będzie ponosił koszty utrzymania klubu ŁKS PSS (tej nowej spółki) tj. kto będzie płacił zaległe kontrakty?
Zachowanie Tomaszewskiego i Skrzydlewskiego to nic innego jak korumpowanie wyborców, dawanie łapówek (w postaci po milinione dla klubu) aby zapenić sobie ich przychylność w referendum i innych głosowaniach-wyborach. Jeżeli radni nie chcą żadnych zmian to niech głosują za powołaniem nowej spółki, niech głosują za marnotrawieniem publicznych pieniędzy.
Czy nie lepiej te 2 mln. zł przeznaczyć na łódzką oświatę? na dofinansowanie obiadów dla głodnych dzieci z patologicznych rodzin lub na godne opłacanie terenerów grup młodzieżowych i opiekunów orlików.
-
Czy nie ma w Łodzi paru firm ze 100-letnią tradycją
i od kiedy ŁKS to firma 

- SamWieszKto
- Sponsor
- Kontakt:
J.s.t. mogą podejmować działalność gospodarczą, która:kow@l pisze:Naszła mnie taka myśl. Z tego co wiem, samorządy nie mogą prowadzić działalności, która konkuruje z obecnymi na danym rynku przedsiębiorstwami. Nowopowołana przez miasto spółka ŁKS SSP ewidentnie stanowiłaby konkurencje dla KS Widzew.
Czy na tej podstawie nie można by zaskarżyć środowej uchwały (jeśli przejdzie) do wojewody?
* nie jest klasycznym przykładem realizacji zasady wolności gospodarczej, gdyż jest nastawiona na zaspokajanie potrzeb wspólnoty,
* jest limitowana zadaniami publicznymi nałożonymi na j.s.t.,
* nie jest ukierunkowana na osiągnięcie maksymalnego zysku, choć rentowność może lub powinna być uwzględniana przy jej prowadzeniu,
* jest nastawiona na świadczenie usług publicznych, chociaż może być działalnością poza tymi usługami, jeżeli tylko mieści się w zadaniach j.s.t. (ta możliwość nie dotyczy powiatu, który nie może prowadzić działalności wykraczającej poza zadania użyteczności publicznej),
* jest prowadzona na ich rachunek bądź na rachunek samodzielnych przedsiębiorców powołanych przez te jednostki,
* jest skierowana do konkretnego odbiorcy a nie do wszystkich uczestników wolnego rynku, natomiast wzajemne relacje między j.s.t., a tym odbiorcą reguluje prawo cywilne lub/i administracyjne, w zależności od charakteru stosunku prawnego łączącego te podmioty.
Dopuszczalność prowadzenia działalności gospodarczej przez j.s.t. jest uzależniona od następujących warunków:
1. musi to być uzasadnione lokalnym interesem publicznym,
2. powinna zagwarantować lepsze i bardziej ekonomiczne rezultaty, aniżeli gdyby była prowadzona przez inne podmioty,
3. działalność gospodarcza powinna być podejmowana tylko w granicach rzeczywistych możliwości danej wspólnoty.
Więcej tutaj
-
Skrzydlewski stara się ratować twarz. Piszę list otwarty do Sylwestra Cacka.
Pan Prezes, zamiast skoncentrować się na kolejnej ofercie, skierowanej ze strony władz miasta do Pana i Klubu, przystąpił do niezrozumiałego ataku na moją osobę.
Coś Wituś nie doczytal, bo Cacek wyraźnie powiedział, że za taka pomoc dziękuje.
Całość listu na widzewiaku.
Pan Prezes, zamiast skoncentrować się na kolejnej ofercie, skierowanej ze strony władz miasta do Pana i Klubu, przystąpił do niezrozumiałego ataku na moją osobę.
Coś Wituś nie doczytal, bo Cacek wyraźnie powiedział, że za taka pomoc dziękuje.
Całość listu na widzewiaku.
-
List Skrzydlewdkiego na poziomie niewiele wyższym od ucznia z gimnazjum.
W dodatku tak samo demagogiczny jak jego hojna oferta miliona złotych.
Mój ulubiony fragment listu:
"Proszę pamiętać, że w zarządzaniu Widzewem na przestrzeni lat uczestniczyło wielu działaczy, polityków, biznesmenów. Ich już przy Klubie nie ma, a Witold Skrzydlewski był, jest i będzie."
Buc i politykier.
W dodatku tak samo demagogiczny jak jego hojna oferta miliona złotych.
Mój ulubiony fragment listu:
"Proszę pamiętać, że w zarządzaniu Widzewem na przestrzeni lat uczestniczyło wielu działaczy, polityków, biznesmenów. Ich już przy Klubie nie ma, a Witold Skrzydlewski był, jest i będzie."
Buc i politykier.
-
-
- NO FUTURE!!!
nie rozumiem co mu odjebalo zeby sie w ten bazar angazowacKonar pisze:to buc jeden
do tej pory mialem o nim jak najlepsze zdanie
faktem jest, ze w ciezkich czasach wspomagal i RTS i kibicow wlasna kasa i czasem
w zamian z zacisnietymi zebami stawialem krzyzyki przy Joasi w czasie wyborow
no ale teraz jestesmy kwita
w nadchodzacych wyborach glosow bedzie musial szukac w zach. czesci miasta...
- m4sti
- Klub 1910
Wiciu próbuje złapać trzy sroki za ogon ale zapomniał, że ma tylko parę rąk...
w liście Wicia najbardziej rozbawiła mnie część dotycząca promocji miasta poprzez sport, a dokladnie ostanie zdanie: Miasto powinno kupować usługę tam, gdzie docierają potencjalni odbiorcy, czyli kibice. A czym ich jest na wydarzeniu sportowym więcej, tym wartość zamówienia powinna być wyższa. Jebany ch*j i tak w tym kontekscie należy napisać, bo frajer wie, że na jego żużel przychodzi sporo ludzi to by miał okazję wyciągnąć więcej kasy, ale promocja miasta to nie ilość kibiców bo oni głównie są z samego miasta bądź okolic czyli promować miasto jego mieszkańcom to na prawdę mistrzostwo. Promocja miasta jest wtedy, gdy zespół widnieje w mediach w pozytywnym swietle, a ile razy pojawiał się Widzew, ełkaes, czy nawet Budowalani, ale jego Orzeł zapewne jeszcze więcej 

o daj Panie Boże by to było prawdajurek.s. pisze:Coraz więcej wróbli ćwierka, że owym mitycznym inwestorem jest A. Ptak. Ciekaw jestem, jak zachowają się megahonorowi kibice ŁKS, jak Ptak znów pojawi się u nich w klubie.kajo pisze: A charakter to oni (kibice) mają jak stare dziwki - kurewski.

-
ja na nim psów wieszac nie zamierzm.mam nadal do niego duzo szacunku.
-
wyczuwam(ciut sarkazmu lub ironii w twojej wypowiedzi)MacRodan pisze:Ciekawe czy w środe bedzie nas więcej niz 50-60 osób.

jeżeli pojawiła by się taka liczba jak wymieniłeś to byłby to wstyd