Decyzja Rady Miasta
- bumba
- Administrator
Re: Decyzja Rady Miasta
Trzeba nakręcić Cacka - niech teraz parchaci udowodniają że nie są wielbłądem - myślę że kilka drużyn 1 ligowym też zapyta o zasadność grania z PSS łks.....
-
"A jeżeli piłkarze nie przyjmą Pana propozycji?
- Nie ma przymusu pracy... Niech zostają w starej spółce albo szukają sobie nowych klubów. Wówczas przekonamy się, czy naprawdę zależało im na uratowaniu ŁKS-u, czy tylko walczyli o swoje pieniądze. To, że niektórzy mają wirtualne kontrakty, które podpisali z nimi poprzednicy, wcale nie znaczy, iż takie same zasady będą obowiązywać w nowej spółce. Nie chcę jeszcze rozmawiać o wysokości nowych umów, ale przewiduję, że najwyższe nie przekroczą dwóch, może w nielicznych przypadkach trzech średnich krajowych."
No to zobaczymy jak Hajto i Adamski godzą się na takie kontrakty
- Nie ma przymusu pracy... Niech zostają w starej spółce albo szukają sobie nowych klubów. Wówczas przekonamy się, czy naprawdę zależało im na uratowaniu ŁKS-u, czy tylko walczyli o swoje pieniądze. To, że niektórzy mają wirtualne kontrakty, które podpisali z nimi poprzednicy, wcale nie znaczy, iż takie same zasady będą obowiązywać w nowej spółce. Nie chcę jeszcze rozmawiać o wysokości nowych umów, ale przewiduję, że najwyższe nie przekroczą dwóch, może w nielicznych przypadkach trzech średnich krajowych."
No to zobaczymy jak Hajto i Adamski godzą się na takie kontrakty

wydaje mi się, że Cacka to gówno interesuje. On nie będzie chciał pchać się w to wszystko, bo nie chce robić problemów ludziom, którzy moga mu przeszkodzić w pewnych pracach, mowa tutaj o mieście. Ogólnie uważam, że powinniśmy odpuścić sobie takie oficjalne dręczenie zamiedzowych, bo może to się obrócić przeciwko nam w postaci negatywnego rozgłosu. Jako ogół walczyliśmy w pewnej słusznej sprawie, teraz już będzie to trochę poniżej pasa, a że oni tak się zachowywali-my nie jesteśmy ełkaes, na mecz z nami inni kibice zawsze szykują się poważnie, bo wiedza kto do nich przyjeżdża i to pod tym pozytywnym względem. Zajmijmy się tym, co potrafimy robić najlepiej, a takie sprawy jak pad pomysł zostawmy innym kubom.bumba pisze:Trzeba nakręcić Cacka - niech teraz parchaci udowodniają że nie są wielbłądem - myślę że kilka drużyn 1 ligowym też zapyta o zasadność grania z PSS łks.....
- bumba
- Administrator
zeskanuj mi swój akt urodzenia - według mnie w mieście Łodzi - ani w jego obrzeżasz to Ty się nie urodziłeś 

Jeśli tak bardzo Cie to interesuje to w Tomaszowie, ale w ogóle co to ma za znaczenie??bumba pisze:zeskanuj mi swój akt urodzenia - według mnie w mieście Łodzi - ani w jego obrzeżasz to Ty się nie urodziłeś
-
- Klub 1910
Nie mieszkales obok tych "honorowych" ludzi masz ciut inne podejscie.My sadzimy,ze konajacemu starszemu w wierze bratu nalezy zabrac poduszke spod glowy aby sie nie meczyl...
W wywiadzie Galazka powiedzial ze rozmawiaja z 3 inwestorami,no i szopka zaczyna sie od nowa...ciekawy jestem takze co sie moze stac jak kropa przegra referendum
W wywiadzie Galazka powiedzial ze rozmawiaja z 3 inwestorami,no i szopka zaczyna sie od nowa...ciekawy jestem takze co sie moze stac jak kropa przegra referendum

-
- Klub 1910
Klub WAŁEK KS PSS ma swoja siedzibę przy ul.6 Sierpnia 71(barak przy stadionie Orła) , nie ma swoich piłkarzy,nie ma stadionu i ma 1 mln zl.Proponuje nowo zatrudnionym zawodnikom max. 2 srednie krajowe a zawodników chce za darmo otrzymać ze starego ŁKSu za zgodą jego właścicieli (niezłe naiwniactwo).Na zmniejszenie radykalnie zarobków beda musieli się zgodzic sami piłkarze a jezeli takiej zgody nie dadza to nie maja szans na zatrudnienie w nowej spółce.Ponadto nowa spółka chcąć otrzymac licencje musi spłacić 5 mln dług wobec PZPN z pieniedzy podatników bez ich zgody.Na dokładke klub beda prowadzic społecznicy za darmo a klub otrzyma licencje , bo ktos narysował projekt stadionu(nie wazne, ze zostanie zrealizowany w blizej nie okreslonej przyszłosci bo na tym bedzie jechał az do momentu wybudowania...podobnie jak z masztami). Takiego czegos to by nawet Bareja nie wymyślił...czeka nas bardzo ciekawy okres a dowcipy,smieszne transparenty i coraz wymyslniejsze nazwy nowego tworu(dawnego ŁKS) można bedzie produkowac na wiele sposobów. My to już na szczęście przeżyliśmy i po 10 latach wychodzimy na prosta!
to, ze nie jestem z Łodzi, nie znaczy, ze -nie wiem, co to jest mieszkac kolo braci judkow, a po drugie, co onirobili i co robia. Po prostu mysle chlodno i wiem, ze czasami nie ma sensu robic czegos, bo sie nie opłaca, bo i my mozemy na tym stracic, a to, ze napiszemy gdzies tam do chuja da, bo pzpn nie takie wałki robił.wschodnia pisze:Nie mieszkales obok tych "honorowych" ludzi masz ciut inne podejscie.My sadzimy,ze konajacemu starszemu w wierze bratu nalezy zabrac poduszke spod glowy aby sie nie meczyl...
- przem-1977
- Sponsor
ha ha ha już sami nie sa pewni czy maja spolke
darson Post: #87
2009-12-29 15:37
Wiszcz-powiem tak,jeżeli,to faktycznie prawda,to potrzebujemy DUUUUUŻO szczęścia!!!
kolwies Post: #90
2009-12-29 16:00
Jedno jest pewne . Wiadomo jakie poglady polityczne reprezentuje pan Galazka...z pewnoscia "poprawne"...O ile sobie przypominam , to ten pan mial pewne problemy z zarzadzaniem obiektem...ale co tam...najwazniejsze, ze poglady zgadzaja sie z "wierchuszka"...Przypomina mi to pewne czasy...czyzby nic sie w tym wzgledzie nie zmienilo ? Cy Polska musi już na zawsze pozostac krajem w ktorym czlowieka ocenia sie nie po zdolnosciach, przydatnosci do stanowiska , a po zgodnosci pogladow z pracodawca?
Ciekaw jestem czy rowniez pilkarzy beda teraz dobierac rowniez wedlug "klucza politycznego"...można by wyslac "szperaczy" do przykoscielnych szkolek...
Olo81 Post: #91
2009-12-29 16:01
Panie, Panowie, z deszczu pod rynne. Wiadomo ze Galazka jest ignorantem i sie nie nadaje na piastowanie odpowiedzialnych funkcji publicznych. A jego pomysły i działania w MOSiRze tylko to udowadniaja (szopki z zarzadzaniem stadionu i budowanymi obiektami sportowymi). Wg mnie nic dobrego to nie wróży.
A z drugiej strony, czy to oznacza że pan Gałązka jako prezes ŁKS PSS będzie wynajmował stadion od pana Gałązki prezesa MOSiRu? Bo jak tak to wał stulecia.
no walkarze byli, sa i beda, a ci sie dopiero teraz obudzili?
i hit:
Nike Post: #100
2009-12-29 18:27
Nowe życie ŁKS-u
Prezydent Łodzi Jerzy Kropiwnicki podpisał akt notarialny powołujący Łódzki Klub Sportowy Piłkarską Spółkę Sportową. Pozwala to wierzyć, że ŁKS jest na dobrej drodze do odbudowy.
Prezesem Łódzkiego Klubu Sportowego Piłkarskiej Spółki Sportowej został Dariusz Gałązka. Nowy prezes będzie sprawował tę funkcję społecznie.
W radzie nadzorczej ŁKS PSS zasiadać będą: mecenas Adam Gilarski, Elżbieta Filipiak, p.o. zastępcy dyrektora Wydziału Gospodarowania Majątkiem UMŁ i Ewa Pawłowska, zastępca dyrektora Biura Prawnego UMŁ. Kapitał zakładowy spółki wynosi milion złotych w tysiącu akcji o nominalnej wartości tysiąc złotych każda.
- Nie mamy zamiaru „męczyć” pana prezesa trzyletnią kadencją. Zostaje powołany na czas uregulowania spraw formalnych. Jednocześnie, dzięki temu, że w Radzie Nadzorczej spółki zasiadać będzie mecenas A. Gilarski, który robił audyt w starym ŁKS i ma pełne rozpoznanie w jego sytuacji, liczę, że te uregulowania powstaną prędko. Tak, by strategiczny inwestor mógł, jak najszybciej wejść do nowej spółki i zwolnić miasto z obowiązków właścicielskich - powiedział wiceprezydent Włodzimierz Tomaszewski.
- Nasz mecz toczy się dalej. Teraz piłka jest po stronie właścicieli starego ŁKS. Ich firma zbankrutowała i my dziś ją ratujemy ze względu na historię. Jeśli jednak oni nie skorzystają z formy pomocy miasta, to niech prowadzą ŁKS dalej - dodał przewodniczący komisji sportu i rekreacji Rady Miejskiej Witold Skrzydlewski.
(tww)
skad ja znam gilarskiego?
darson Post: #87
2009-12-29 15:37
Wiszcz-powiem tak,jeżeli,to faktycznie prawda,to potrzebujemy DUUUUUŻO szczęścia!!!
kolwies Post: #90
2009-12-29 16:00
Jedno jest pewne . Wiadomo jakie poglady polityczne reprezentuje pan Galazka...z pewnoscia "poprawne"...O ile sobie przypominam , to ten pan mial pewne problemy z zarzadzaniem obiektem...ale co tam...najwazniejsze, ze poglady zgadzaja sie z "wierchuszka"...Przypomina mi to pewne czasy...czyzby nic sie w tym wzgledzie nie zmienilo ? Cy Polska musi już na zawsze pozostac krajem w ktorym czlowieka ocenia sie nie po zdolnosciach, przydatnosci do stanowiska , a po zgodnosci pogladow z pracodawca?
Ciekaw jestem czy rowniez pilkarzy beda teraz dobierac rowniez wedlug "klucza politycznego"...można by wyslac "szperaczy" do przykoscielnych szkolek...

Olo81 Post: #91
2009-12-29 16:01
Panie, Panowie, z deszczu pod rynne. Wiadomo ze Galazka jest ignorantem i sie nie nadaje na piastowanie odpowiedzialnych funkcji publicznych. A jego pomysły i działania w MOSiRze tylko to udowadniaja (szopki z zarzadzaniem stadionu i budowanymi obiektami sportowymi). Wg mnie nic dobrego to nie wróży.
A z drugiej strony, czy to oznacza że pan Gałązka jako prezes ŁKS PSS będzie wynajmował stadion od pana Gałązki prezesa MOSiRu? Bo jak tak to wał stulecia.
no walkarze byli, sa i beda, a ci sie dopiero teraz obudzili?
i hit:
Nike Post: #100
2009-12-29 18:27
Nowe życie ŁKS-u
Prezydent Łodzi Jerzy Kropiwnicki podpisał akt notarialny powołujący Łódzki Klub Sportowy Piłkarską Spółkę Sportową. Pozwala to wierzyć, że ŁKS jest na dobrej drodze do odbudowy.
Prezesem Łódzkiego Klubu Sportowego Piłkarskiej Spółki Sportowej został Dariusz Gałązka. Nowy prezes będzie sprawował tę funkcję społecznie.
W radzie nadzorczej ŁKS PSS zasiadać będą: mecenas Adam Gilarski, Elżbieta Filipiak, p.o. zastępcy dyrektora Wydziału Gospodarowania Majątkiem UMŁ i Ewa Pawłowska, zastępca dyrektora Biura Prawnego UMŁ. Kapitał zakładowy spółki wynosi milion złotych w tysiącu akcji o nominalnej wartości tysiąc złotych każda.
- Nie mamy zamiaru „męczyć” pana prezesa trzyletnią kadencją. Zostaje powołany na czas uregulowania spraw formalnych. Jednocześnie, dzięki temu, że w Radzie Nadzorczej spółki zasiadać będzie mecenas A. Gilarski, który robił audyt w starym ŁKS i ma pełne rozpoznanie w jego sytuacji, liczę, że te uregulowania powstaną prędko. Tak, by strategiczny inwestor mógł, jak najszybciej wejść do nowej spółki i zwolnić miasto z obowiązków właścicielskich - powiedział wiceprezydent Włodzimierz Tomaszewski.
- Nasz mecz toczy się dalej. Teraz piłka jest po stronie właścicieli starego ŁKS. Ich firma zbankrutowała i my dziś ją ratujemy ze względu na historię. Jeśli jednak oni nie skorzystają z formy pomocy miasta, to niech prowadzą ŁKS dalej - dodał przewodniczący komisji sportu i rekreacji Rady Miejskiej Witold Skrzydlewski.
(tww)
skad ja znam gilarskiego?

-
- Klub 1910
Fiacik tak samo jak ty myslisz postepowalismy kiedys i odpuszczalismy ich propagande...doprowadziło to do takich wynaturzen jakimi jestesmy swiadkami teraz,pan Goszczynski bez ogrodek rzucił zapytanie do PZPNu z kim grał w derbach ŁKS, może już zapomniałes kto był motorem propagandy przeciwko nam jak toczyła sie sprawa korupcji, gdzie obowiazywało u nich hasło" nie wazne ,ze Widzew ma racje,wazne by ich zdegradowali".Nie bede nawet wspominał ich okolicznosciowych gadżetów, gdy konał RTS czy postepowania miasta wobec RTSu z tamtych czasów i dzisiejszego, wymuszonego rozgrywkami politycznymi(bo chyba nikt nie ma watpliwosci, ze to nie ŁKS a inne historie wchodzą w gre).Dla nich nie moze byc zadnej taryfy ulgowej, bo zasłuzyli sobie na to całym wieloletnim swoim postepowaniem..od działaczy po kibiców.
-
- Klub 1910
Walczyć z nimi należy do końca,aż skonają,nie ma litości!!A Skrzydlewski chyba faktycznie zajął się trupkiem w sposób należny Jego profesji,o czym wcześniej pisałem,bo trupa się nie reanimuje,tylko na nim zarabia.Choć z tym ostatnim to się przeliczył,jak dla mnie,to skończył się w polityce,swój elektorat zlekceważył a dla nich będzie i tak na zawsze jednym z Nas.Szkoda tylko Joanny Skrzydlewskiej,ale od pomysłów tatusia to nie słyszałem aby się odcieła.No cóż,ale kto nie z Nami,ten przeciwko Nam-święta prawda,a wyborców swoich powinno się szanować,bo dzięki Naszym głosom zaistnieli w polityce!
Żabieniec, ale popatrz - co da nam to, że napiszemy do pzpnu?? Nic, poza negatywnym rozdźwiękiem. Pzpn ma to w dupie. Oni mają pewną koncepcję, której będą się trzymac i u nich(według nich) wszystko zgodnie z prawem będzie zrobione (jak zwykle...). Mnie też to wszystko wkurwia, ogólna niesprawiedliwość i propaganda zamiedzowych i tez uważam, że trzeba ich dobijać, ale trzeba robić to tak, by miało wymierne skutki, a nie tylko działało na naszą niekorzyść.
A co do artykułu, to tak jak wcześniej ktoś wspomniał, ciekawe co teraz zrobią dwie największe obecnie gwiazdy ełkaesu - Adamski i Hajto
Jak przezyja za 10 tysiecy miesiecznie :d
A co do artykułu, to tak jak wcześniej ktoś wspomniał, ciekawe co teraz zrobią dwie największe obecnie gwiazdy ełkaesu - Adamski i Hajto

-
A ja jestem ciekaw kiedy pan Gałązka (bo teraz to on jest panem, reszta już chujami) oglosi ile w nowym-łks zarabia pan Gilarski. Wiadomo, że jest on im potrzebny do pozałatwiania wszelkich spraw w PZPN.
Więc pytanie oficjalne: ile z pieniędzy podatników łódzkich przeznaczono na wynagrodzenie Adama Gilarskiego???
Więc pytanie oficjalne: ile z pieniędzy podatników łódzkich przeznaczono na wynagrodzenie Adama Gilarskiego???
-
- Klub 1910
Berbatov pisze:A ja jestem ciekaw kiedy pan Gałązka (bo teraz to on jest panem, reszta już chujami) oglosi ile w nowym-łks zarabia pan Gilarski. Wiadomo, że jest on im potrzebny do pozałatwiania wszelkich spraw w PZPN.
paradokslanie doszło do tego, że będziemy opłacać pensje tego zdechłego chuja Gilarskiego, który tak upierdalał Widzew
-
- Klub 1910
Fiacik zauważ jedno my sprawe licencji i walke o nia musielismy oprzec o wyrok PKOL majac za soba prawomocne wyroki sadowe i placac za te sprawy spore pieniadze.Oredownikiem naszego ukarania był Gilarski i powoływał sie na moralne jakies postepowanie a teraz ma byc zbawieniem dla poprostu wałka i to jest ok.ŁKS w pierwszej kolejnosci zadenuncjował Widzew do PZPNu o licencje i teraz ma to mu ujsc bezproblemowo...a niech sukinsyny przeżyja to co my, niech sie wija jak piskorze.Oni nie maja takiej sytuacji prawnej jak my mielismy dlatego wszystko moga zalatwiac tylko szachrajstwem,półlegalnie lub nie legalnie naciagając prawo a właściwie go łamiąc.Teraz niby PZPN wyraził zgode na to by ten nowy twór nie spełniajacy wymagan co do grania otrzymał licencje a jak ten sam PZPN postepował w stosunku do nas w owiele klarowniejszej sprawie.To ich działacze i postepowanie kibiców majacych w dupie swoj klub(słynne skoki przez płot) ukrecili na siebie bat i dla takich darmozjadow nie ma i nie powinno byc zadnej litosci...niech sami swoimi silami i sympatykami wykreca sie z tego szamba i niech pzrejda droge cierniowa,niech publicznie przeprosza za klamstwa o swojej historii i to co wyrzadzili zlego wszystkim innym łódzkim klubom.