Decyzja Rady Miasta

Zablokowany
Awatar użytkownika
SamWieszKto
Sponsor
Kontakt:

Re: Decyzja Rady Miasta

Post autor: SamWieszKto »

Przejęcie SSA-PSS może nastąpić dopiero po wpisaniu PSS do KRS. Więc jeszcze troszkę...

Mnie zastanawia:

Najpierw przejęcie drużyny a potem członkostwo w ŁOZPN/PZPN czy odwrotnie.

W jaki sposób PZPN obejdzie § 17 uchwały o członkostwie.

Skąd kasa na długi i bieżącą działalność. (jak zagłosuje rada miasta)
pabler
Klub 1910

Post autor: pabler »

Powszechnie wiadomo, że PZPN luźno interpretuje swoje paragrafy i postanowienia, więc tutaj nie ma stresu. :roll:
imagine
Klub 1910

Post autor: imagine »

A ci dwaj "dziennikarze" lamentują bo jak galerianki padną to i im zarobki bardzo spadną. Bo to o czym piszą to w większości o tych z białymi końcówkami. :D
klimek
Klub 1910

Post autor: klimek »

Rzaba pisze:Przejęcie SSA-PSS może nastąpić dopiero po wpisaniu PSS do KRS. Więc jeszcze troszkę...
Mnie zastanawia:
Najpierw przejęcie drużyny a potem członkostwo w ŁOZPN/PZPN czy odwrotnie.
W jaki sposób PZPN obejdzie § 17 uchwały o członkostwie.
Skąd kasa na długi i bieżącą działalność. (jak zagłosuje rada miasta)
Rzaba,
w/g mnie wygląda to następująco:
1. Masz rację co do KRS. Ale to i tak nastąpi wcześniej niż 18 styczeń.
2. Cwaniaki chcą właśnie to zrobić tak, że miasto przejmuje wszystko i już jako PSS idzie na spotkanie do ŁZPN.
3.W jaki sposób obejdzie paragraf 17? (i kilka innych przy okazji)?? Nie wiem.
4. Skąd kasa? Chyba nie muszę tego dobitnie artykułować :((( Pejsy liczą, że złapali frajera. W tym tonie chyba wypowiadał się ich Bielski (prawnik) ;-/
Twierdzą, że po przekazaniu "wszystkiego" problem spada na Miasto.

Pozdrawiam
Berbatov

Post autor: Berbatov »

Czy po tym wszystkim co robi prezydent miasta, wiceprezydent i niektórzy radni, macie jakiekolwiek wątpliwości jak głosować w zbliżającym sie referendum???
Bo ja nie mam żadnych.
Jak się dowiaduje, że wdrażana jest w życie taka bezprawna uchwała rady miejskiej, jak marnotrawione są publiczne pieniądze, a wojewodzie trzeba to palcem pokazac bo ona nie wie, nie słyszała, nie widziała to mi ten kraj - to miasto, przypomina pijaną , brudną prostytutkę, która kazdy dymie jak chce.
Historia nas nauczyła , że niczego nas nie nauczyła. Tak można to skwitowac. Polską i Łodzią rządzą ludzie, którzy nie mają do tego zadnego powołania, nie są to patrioci, ale zwykłe szemrane wszy-mendy. Pod hasłami "dla dobra Polski, dla dobra Łodzian" drą to miasto jak kawał jakiegoś płótna byleby jak najwięcej wyrwać dla siebie.
Ci ludzie nie moga dalej piastowac funkcji publicznych bo dla nich nie liczy się dobro publiczne, a prywata. Konkretnie to utrzymanie się przy władzy, przy korycie.
Dziwicie się kto będzie Hajcie i Adamskiemu płacił wysokie apanaże. Przecież wiadomo kto. Prezydent ma to w dupie, że oni być może będą zarabiac więcej od niego. Co go to obchodzi, przecież z prywatnej kasy nie będzie im płacił. Dla niego jest ważne, żeby on dalej zarabiał tyle ile zarabia, aby dalej był przy władzy, a że ci dwaj przy okazji zarobią więcej ,że przy okazji zostanie z publicznych pieniędzy spłacone zadłużenie Goszczyńskiego i Klejmana, no cóż jakoś to pewnie przeżyje. Pare dni zgagi, ale jak zobaczy przelew wynagrodzenia na swoje konto to i zgaga przejdzie. Wróci uśmiech na ryj i chęć lotu do Tel-Avivu. Pokiwa się przy ścianie, podziekuje komu trzeba za opatrzność przy pozytywnym załatwianiu sprawy obrzezańców.

Mam nadzieję, że ci ludzie się kiedyś opamietają, że wróci im obywatelska świadomość, odpowiedzialność i uczciwość.

Bo czy można dać Widzewowi mocniej w mordę niż dali prezydent, wiceprezydent i pan radny Skrzydlewski ??? Jak długo jeszcze pozwolimy się tak leszczyć?
Dlatego zadbajcie, aby jak najwięcej osób poszło na referendum, aby jak najwięcej osób zagłosowało za odwołaniem prezydenta.
Jeżeli teraz pokażemy że jest nas dużo to i radnym nie będzie tak rychło uchwalać kolejnych milionów dla żks, bo i oni wkrótce zostaną poddani wyborczej ocenie.
Jeszcze do niedawna mnie prezydent nie przeszkadzał. Nie zamierzałem iść na referendum, byłem obojętny inicjatywie SLD. Po tym co zrobili z Widzewem, po tym jak nas zlekceważyli, po tym jak bezgranicznie i nie za swoje pieniądze ratują żks, to ruszyło by każdego.
Namówiłem jeszcze mamę i siostrę choć jak powiedziały nic do Kropy nie mają, ale jeżeli robi takie numery to wrzucą głos do urny za odwołaniem go z urzedu.
neck

Post autor: neck »

http://ligoblog.blox.pl/2010/01/LKS-do- ... nsora.html

kilka słów Szarzały. Nie wyobraża sobie finansowania klubu przez miasto ale spłatę długów już tak :D
Awatar użytkownika
przem-1977
Sponsor

Post autor: przem-1977 »

neck pisze:http://ligoblog.blox.pl/2010/01/LKS-do- ... nsora.html

kilka słów Szarzały. Nie wyobraża sobie finansowania klubu przez miasto ale spłatę długów już tak :D
no, ale na koncu jest wyraznie :lol:
Bo jeśli mitycznego zbawcy nie ma - wszystko, co w tej chwili dzieje się w klubie, układa się moim zdaniem w prostą ścieżkę do tego, by prawdopodobnie już w następnym sezonie zupełnie nowy ŁKS grał w trzeciej lidze. Co zresztą - jak pisałem wielokrotnie - byłoby zupełnie rozsądną ceną za zrzucenie z klubu całego zgubnego bagażu ostatnich lat - długów, niedowładu administracyjnego i podejrzanej konduity właścicieli.

Tylko że w takiej sytuacji jedno się mimo wszystko nie zmieni. Wciąż trzeba będzie szukać sponsora.
Havr
NO FUTURE!!!

Post autor: Havr »

przem-1977 pisze:konduity właścicieli.

Tylko że w takiej sytuacji jedno się mimo wszystko nie zmieni. Wciąż trzeba będzie szukać sponsora
taki to już los galerianek, bez sponsora jest lipa :mrgreen:
Awatar użytkownika
Wujek
Sponsor

Post autor: Wujek »

Havr pisze: taki to już los galerianek, bez sponsora jest lipa :mrgreen:
...no trudne wyzwanie bo ta galerianka ma setke na karku... :lol:
klimek
Klub 1910

Żeby nie wklejać linka i nie nabijać im odsłon, wklejam teks z Wyborczej:
Cyt. "Z sondażu przeprowadzonego dla "Gazety Wyborczej" wynika, że łodzianie odwołają prezydenta Jerzego Kropiwnickiego w referendum, które odbędzie się 17 stycznia.
Wyniki badania PBS DGA przeprowadzonego dla "GW" 4 i 5 stycznia na reprezentatywnej 500-osobowej próbie dorosłych mieszkańców Łodzi nie pozostawiają prezydentowi wielkich nadziei - zdecydowana większość (trochę ponad 63 proc.) chce jego odwołania.
Z sondażu wynika też, że referendum powinno być ważne, bo aż 54,9 proc. łodzian deklaruje, że zamierza głosować."

Pozdrawiam
Red Bert

Post autor: Red Bert »

klimek pisze:Żeby nie wklejać linka i nie nabijać im odsłon, wklejam teks z Wyborczej:
Cyt. "Z sondażu przeprowadzonego dla "Gazety Wyborczej" wynika, że łodzianie odwołają prezydenta Jerzego Kropiwnickiego w referendum, które odbędzie się 17 stycznia.
Wyniki badania PBS DGA przeprowadzonego dla "GW" 4 i 5 stycznia na reprezentatywnej 500-osobowej próbie dorosłych mieszkańców Łodzi nie pozostawiają prezydentowi wielkich nadziei - zdecydowana większość (trochę ponad 63 proc.) chce jego odwołania.
Z sondażu wynika też, że referendum powinno być ważne, bo aż 54,9 proc. łodzian deklaruje, że zamierza głosować."

Pozdrawiam
Sondaż to tylko... sondaż. ;) Cały czas powinna trwać mobilizacja, żeby nie było skuchy
kajo
Klub 1910

Post autor: kajo »

No ok jak odwołają Krope to czy przez to znów nie będzie opóźnień w budowie naszego estadio? bo wciąż nie ma wyceny za dzierżawę.
kajo
Klub 1910

Post autor: kajo »

doskonale rozumiem , tylko z tego co słyszałem to w razie jego odwołania komisarz na pewno o krok nie ruszy tej sprawy aż do wyborów tak? chodziło mi o to czy w razie jego odwołania nie będzie już całkowitego paraliżu w sprawie estadio do wyboru nowego prezydenta.
Torrent85

Post autor: Torrent85 »

O to sie nie martw, bo komisarz na szkode miasta na pewno nie bedzie dzialal, jezeli PO bedzia chciala wygrywac wybory w Lodzi, bo komisaza wybiera wojewoda łódzki, wiec za rzadow komisarza wiekszosc spraw inwestycyjnych miasta, powinna byc prowadzona wzorowo, bo w ten sposob platforma pozniej bedzie sie reklamowac. Proste jak konstrukcja cepa.
klimek
Klub 1910

Red Bert pisze:
klimek pisze:Żeby nie wklejać linka i nie nabijać im odsłon, wklejam teks z Wyborczej:

Pozdrawiam
Sondaż to tylko... sondaż. ;) Cały czas powinna trwać mobilizacja, żeby nie było skuchy
ZDECYDOWANIE TAK.
Trzeba być czujnym jak fotoradar :))

Pozdrawiam
Zablokowany