Decyzja Rady Miasta
-
Re: Decyzja Rady Miasta
Wymyślą jakąś bajkę, że sponsor jest już tuż, tuż.
Potem "ta co tak podrygiwała w takt ełkaesiackich pieśni" doprowadzi do wprowadzenia do obrad RM punktu pt. "Dokapitalizowanie PSS Społem"
Potem przyjdzie 500 meneli na obrady, część z nich pijana. Będą drzeć japę i "patrzyć" na ręcę radnych. Ci się natomiast przestraszą i dla spokoju swego oraz by nastroje społeczności ostudzić zagłosują na TAK. Przecież sponsor odda...
k***a!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Potem "ta co tak podrygiwała w takt ełkaesiackich pieśni" doprowadzi do wprowadzenia do obrad RM punktu pt. "Dokapitalizowanie PSS Społem"
Potem przyjdzie 500 meneli na obrady, część z nich pijana. Będą drzeć japę i "patrzyć" na ręcę radnych. Ci się natomiast przestraszą i dla spokoju swego oraz by nastroje społeczności ostudzić zagłosują na TAK. Przecież sponsor odda...
k***a!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
a co mają ci śmieszni piłkarzyki mówić, sami będą naciskać na miasto bo to dla nich ostatnia szansa na jakąkolwiek kasę
-
na toyi mowili ze wojewoda ma podjac nie dlugo decyzje czy utworzenie tej spolki jest zgodne z prawem czy tez nie
zobaczymy.....
2320 powtorka
zobaczymy.....
2320 powtorka
-
Na tv Toya vice przewodniczaca komisji sportu Rady Miasta mowila, ze z tego co slyszala to wojewoda dopatrzyl sie tego, ze spolka zostala powolana bezprawnie, a jezeli tak rzeczywiscie jest, to ta decyzje uchyli.
Natomiast powiedziala ze jezeli tego nie zrobi, a inwestor sie nie znajdzie, to Platforma jest gotowa wziasc na siebie odpowiedzialnosc za prowadzenie lksu, czyli po prostu danie kasy na lks. Natomiast jak już bedzie (prawdopodobnie w czwartek) komisarz miasta, to on bedzie szukal inwestora dla lksu. Przed tym wszystkim byl wywiad z Galazka, ktory to powiedzial ze inwestor sie wstrzymal z decyzja i on bedzie sie domagal dokapitalizowania spolki lks pss o kwote 3,5 mln zl, tak zeby moc prowadzic lks do kwietnia, maja.
Pozniej w studio byli dziennikarze i Tarocinski powiedzial ze to jest niesprawiedliwe, bo w jednej lidze jest i lks i Widzew i maja taki sam cel, czyli awans i co bedzie kiedy lks awansuje a Widzew nie? Gdzie jeden jest finansowany z kasy miasta a drugi z kasy prywatnej.
Natomiast powiedziala ze jezeli tego nie zrobi, a inwestor sie nie znajdzie, to Platforma jest gotowa wziasc na siebie odpowiedzialnosc za prowadzenie lksu, czyli po prostu danie kasy na lks. Natomiast jak już bedzie (prawdopodobnie w czwartek) komisarz miasta, to on bedzie szukal inwestora dla lksu. Przed tym wszystkim byl wywiad z Galazka, ktory to powiedzial ze inwestor sie wstrzymal z decyzja i on bedzie sie domagal dokapitalizowania spolki lks pss o kwote 3,5 mln zl, tak zeby moc prowadzic lks do kwietnia, maja.
Pozniej w studio byli dziennikarze i Tarocinski powiedzial ze to jest niesprawiedliwe, bo w jednej lidze jest i lks i Widzew i maja taki sam cel, czyli awans i co bedzie kiedy lks awansuje a Widzew nie? Gdzie jeden jest finansowany z kasy miasta a drugi z kasy prywatnej.
-
- Klub 1910
Jaka szlachetna ta PO tacy są odważni i będą pewnie do wyborów ich sponsorować.
- bumba
- Administrator
głupich nie sieją sami się rodzą, skoro PO chce dostać w dupę w najbliższych wyborach to ich sprawa, aczkolwiek wydaje mi się że specjalnie tak twierdzą bo wiedzą że wojewoda uchyli decyzję
wtedy umyją ręce jak piłat
wtedy umyją ręce jak piłat
-
Panowie - pewien sygnał dla Wojewodziny - Nowa spółka przed zarejestrowaniem (poniedziałek) przekazała pieniądze (piątek) dla starej spółki, czyli teraz gdyby "coś" to Gałązka odpowie karnie za ten wyczyn.
Sprawy zaszły za daleko.
Sprawy zaszły za daleko.
-
Wałek z ŁKS może by i przeszedł gdyby nie obecność Widzewa. Miasto swoimi decyzjami nie stwarza warunków do równej konkurencji i mam nadzieje, że wojewoda ten argument uwzględni. Ostatnio zamilkł Gilarski, może pomału chowa się w cień bo za kilka dni nie będzie miał już czego szukać w Łodzi.
-
Mowili tez na ten temat, ze zadnych pieniedzy Galazka nie przekazal z nowej spolki do starej. Bo nie bylo podstawy prawnej, mowila o tym ta vice przewodniczaca komisji sportu, natomiast nie ujawnila zrodla tych pieniedzy, bo takich informacji nie maja, bo to sie dzieje w starej spolce. Nowa kasy nie dala, tak samo jak nie podpisali jeszcze zadnej umowy z nowymi pilkarzami, poki co sa to tylko jakies wstepne zalaczniki, ktore wiekszej mocy prawnej nie maja. Pamietajcie ze gdyby to zrobil, mowie teraz o tych 100 tysiacach zl dla starej spolki, to zlamal by prawo, on nie jest glupi, wie ze za taki przekret by już nie byl prezesem MOSiR i lks pss. Ludzie kur*a nie piszcie bzdur! Fakty a nie wasze bajki!tomwidzew pisze:Panowie - pewien sygnał dla Wojewodziny - Nowa spółka przed zarejestrowaniem (poniedziałek) przekazała pieniądze (piątek) dla starej spółki, czyli teraz gdyby "coś" to Gałązka odpowie karnie za ten wyczyn.
Sprawy zaszły za daleko.
-
Zakładam, że masz rację ale na jakiej podstawie zakładasz Ty, że publicznie ktoś w telewizji przyzna się do przekrętu.
Przeanalizuj, a znajdziesz analogię - inwestor jest ale nie powiem kto, pieniądze się znalazły ale nie powiem skąd. W pierwszym i drugim przypadku prawdopodobnym dobrodziejem jest miasto.
W tej całej teorii, że nowa spółka "nic" jedno nie trzyma się całości - po co był potrzebny do tych wszystkich negocjacji Gałązka.
Według mnie to otrzymuje dokumenty renegocjowane i... nic więcej. (bo ta informacja, że renegocjować kontrakty musi stara spółka była podana, bo zgodnie z prawem nowa po przejęciu nie mogłaby zmienić kontraktów).
No ale oczywiście "telewizja powiedziała" tak jak i wcześniej też "telewizja powiedziała" (tylko tym pierwszym razem jakoś nikt z nas w to nie uwierzył) .
Przeanalizuj, a znajdziesz analogię - inwestor jest ale nie powiem kto, pieniądze się znalazły ale nie powiem skąd. W pierwszym i drugim przypadku prawdopodobnym dobrodziejem jest miasto.
W tej całej teorii, że nowa spółka "nic" jedno nie trzyma się całości - po co był potrzebny do tych wszystkich negocjacji Gałązka.
Według mnie to otrzymuje dokumenty renegocjowane i... nic więcej. (bo ta informacja, że renegocjować kontrakty musi stara spółka była podana, bo zgodnie z prawem nowa po przejęciu nie mogłaby zmienić kontraktów).
No ale oczywiście "telewizja powiedziała" tak jak i wcześniej też "telewizja powiedziała" (tylko tym pierwszym razem jakoś nikt z nas w to nie uwierzył) .
-
Galazka jest po to zeby reprezentowac nowa spolke, musi byc przedstawiciel spolki, np po to zeby negocjowwac z nowymi pilkarzami, to ze Galazka mogl nie mowic prawdy co do inwestora, nie znaczy ze jest na tyle glupi zeby dac pieniadze starej spolce. Podobna sytuacja jak media wyssaly sobie z palca teorie o tym ze nowa spolka zaplacila polowe za zgrupowanie, gdzie pozniej sie wyjasnilo ze to nieprawda. Pamietaj ze Galazka ma niepewna pozycje, bo jezeli wojewoda cofnie decyzje o powolaniu nowej spolki, to cala kasa musi wplynac na konto miasta, jak nie to Galazka bedzie musiach ta kase zwrocic, podobna sytuacja jest w momencie kiedy spolka by dalej dzialala i po wejsciu komisarza, zaczna sie kontrole w spolkach miasta, wiesz po co? Zeby zrobic miejsce dla swoich ludzi, a jak by sprawdzili taka spolke w ktorej cos jest nie zgodne z prawem, to w niej w pierwszej kolejnosci beda zmiany. To sa dwa pierwsze z brzegu przyklady, dlaczego Galazka bedzie sie pilnowal.
Natomiast co do wypowiedzi osoby ktora odpowiada za sport jezeli chodzi o RM, tym bardziej ze jest z opcji politycznej ktora za moment bedzie miala swojego przedstawiciela jako rzadzacego miastem, to raczej powinna byc dobrze zorientowana co sie dzieje w tej spolce.
I nie myl tego co powiedziala telewizja czy napisaly gazety, bo dziennikarze czesto przekrecaja, przyklad jak GW napisala pewne rzeczy nie znajac faktow, wyzej sa przyklady, od tego co ktos powie do kamery osobiscie. Wiadomo ze zawsze sie bierze jakas poprawke na wypowiedzi, tylko ze sa kwestie takie ze zdrowy rozsadek podpowiada ze raczej tak jest jak mowia (chodzi mi teraz o przekazywanie pieniedzy i konsekwencje tego), od kwesti z inwestorem, ze publiczne mydlenie oczu w tej sprawie, wiekszych konsekwencji dla tych osob nie przyniesie, a patrzac jeszcze na czas, to można smialo powiedziec ze to byla zagrywka przed referendalna, ktora z rzeczywistoscia nie miala wiele wspolnego, a sytuacja sie tak potoczyla ze wladze sie zmieniaja, a bajke o inwestorze czy nawet kilku , Galazka musi ciagnac dalej. Czy on jest czy nie, tego nikt nie wie, nawet ona stwierdzila w tv, ze nikt nic o nim nie wie.
Natomiast co do wypowiedzi osoby ktora odpowiada za sport jezeli chodzi o RM, tym bardziej ze jest z opcji politycznej ktora za moment bedzie miala swojego przedstawiciela jako rzadzacego miastem, to raczej powinna byc dobrze zorientowana co sie dzieje w tej spolce.
I nie myl tego co powiedziala telewizja czy napisaly gazety, bo dziennikarze czesto przekrecaja, przyklad jak GW napisala pewne rzeczy nie znajac faktow, wyzej sa przyklady, od tego co ktos powie do kamery osobiscie. Wiadomo ze zawsze sie bierze jakas poprawke na wypowiedzi, tylko ze sa kwestie takie ze zdrowy rozsadek podpowiada ze raczej tak jest jak mowia (chodzi mi teraz o przekazywanie pieniedzy i konsekwencje tego), od kwesti z inwestorem, ze publiczne mydlenie oczu w tej sprawie, wiekszych konsekwencji dla tych osob nie przyniesie, a patrzac jeszcze na czas, to można smialo powiedziec ze to byla zagrywka przed referendalna, ktora z rzeczywistoscia nie miala wiele wspolnego, a sytuacja sie tak potoczyla ze wladze sie zmieniaja, a bajke o inwestorze czy nawet kilku , Galazka musi ciagnac dalej. Czy on jest czy nie, tego nikt nie wie, nawet ona stwierdzila w tv, ze nikt nic o nim nie wie.
Ostatnio zmieniony śr sty 27, 2010 12:05 am przez Torrent85, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Klub 1910
hehehe a ja miałem dziś ciekawy sen..............
derby na grzybim polu....
i wywieszamy "sektorówke" na ktorej jest napis:
GALERIANKI!!!!
JESTESMY WASZYM SPONSOREM
TERAZ BEDZIEMY WAS JEB......
w rytmie jeb... kur... z lksu hej hej
mam nadzieje ze sen nie proroczy bo ten dziwny panstwowy wynalazek nie dotrwa do marca
TYLKO WIDZEW RTS!!!!!!!
derby na grzybim polu....
i wywieszamy "sektorówke" na ktorej jest napis:
GALERIANKI!!!!
JESTESMY WASZYM SPONSOREM
TERAZ BEDZIEMY WAS JEB......
w rytmie jeb... kur... z lksu hej hej

mam nadzieje ze sen nie proroczy bo ten dziwny panstwowy wynalazek nie dotrwa do marca
TYLKO WIDZEW RTS!!!!!!!
-
- Klub 1910
a ja myślę, że trzeba nagłaśniać sprawę !!!!!
czy bez naszej pomocy kropaszenko by padł??????
oczywiście cześć osób by poszła ale czy dla większości nie były przeważające słowa kropy jestem z wami do pejsów????????
walczmy o sprawiedliwość !!!!!!!!
czy bez naszej pomocy kropaszenko by padł??????
oczywiście cześć osób by poszła ale czy dla większości nie były przeważające słowa kropy jestem z wami do pejsów????????
walczmy o sprawiedliwość !!!!!!!!
-
z tego programu na Toyi wynika jasno, pani wyraźnie mówiła:
ja nie będzie inwestora, to miasto weźmie odpowiedzialność za spółkę.
a dobrze wszyscy wiemy - BA, nawet oni to wiedzą - że inwestora nie było, nie ma, nie będzie.
ja nie będzie inwestora, to miasto weźmie odpowiedzialność za spółkę.
a dobrze wszyscy wiemy - BA, nawet oni to wiedzą - że inwestora nie było, nie ma, nie będzie.
-
Torrent85
napisałeś, by nie pisać bzdur, bajek itd -
z uwagą oglądałem powtórkę programu i...
1/ Pati wyraźnie powiedziała, że "oficjalnie" nowa spółka nie mogła przekazać (to był koronny Twój argument) - by było jasne, o tym wiemy i dlatego jest mowa o odpowiedzialności karnej, bo te pieniądze zostały przekazane.
Czy Gałązka liczy na transzę (zwrot włożonych pieniędzy) z części obiecanej z promocji miasta, czy z czegoś innego - nie wiem.
Do reszty stwierdzeń nie będę się odnosił, bo... po cóż pisać bajki wyssane z palca.
Zanim to zarzucisz to rozważ, czy przypadkiem uważnie przeanalizowałeś wszystko.
napisałeś, by nie pisać bzdur, bajek itd -
z uwagą oglądałem powtórkę programu i...
1/ Pati wyraźnie powiedziała, że "oficjalnie" nowa spółka nie mogła przekazać (to był koronny Twój argument) - by było jasne, o tym wiemy i dlatego jest mowa o odpowiedzialności karnej, bo te pieniądze zostały przekazane.
Czy Gałązka liczy na transzę (zwrot włożonych pieniędzy) z części obiecanej z promocji miasta, czy z czegoś innego - nie wiem.
Do reszty stwierdzeń nie będę się odnosił, bo... po cóż pisać bajki wyssane z palca.
Zanim to zarzucisz to rozważ, czy przypadkiem uważnie przeanalizowałeś wszystko.