Decyzja Rady Miasta
-
- Klub 1910
Re: Decyzja Rady Miasta
chyba to już nie przejdzie.....to byłby ogromny skandal
i jestem za tym by sprawe nagłaśniać, by każdy wiedział, że jego pieniądze idą w błoto
w mojej pracy znajomi nie interesujący się piłką są w szoku i dopiero od mojej
informacji sami zaczeli zagłębiać w temacie
pzecież tak k***a być nie może by miasto było sponsorem jednego klubu!!!!
dojdzie do tego, że radni przyjdą na derby i będą bluźnić na WIDZEW!!!!!
i jestem za tym by sprawe nagłaśniać, by każdy wiedział, że jego pieniądze idą w błoto
w mojej pracy znajomi nie interesujący się piłką są w szoku i dopiero od mojej
informacji sami zaczeli zagłębiać w temacie
pzecież tak k***a być nie może by miasto było sponsorem jednego klubu!!!!
dojdzie do tego, że radni przyjdą na derby i będą bluźnić na WIDZEW!!!!!
-
- Sponsor
A komisarzem będzie pewnie nasza pani wojewoda;p
-
i taka z nimi rozmowa... szantaż.koral1910 pisze:Albo podnosimy kapitał, albo zamykamy klub
to albo to i koniec. żadnych rozwiązań pośrednich, nie ma mowy o kompromisie.
a ten gałązek wie, że wielu osobom zależy na łksie i nie wyobrażają sobie oni zniknięcia tego klubu,
dlatego tak stawia sprawę, bo wie, że dostanie co chce.
-
O czym ten Gałązka bredzi??, jaka dokapitalizacja???. Jakie zamykamy klub???. Przecież po likwidacji ŁKS PSS czy tam tej innej piłkarskiej spółki 100 letni klub ŁKS będzie miał się dobrze. Są koszykarze i koszykarki, są siatkarki, nawet mają ŁKS Rugby.
Wniosek jest jeden - upadek piłki w ŁKS-ie nie wiąże się z całkowitym upadkiem "sportowej dumy
łodzian" co daj daje i ich wafle podkreślają na każdym kroku
Jak bardzo tępi ludzie rządzą tym miastem żeby tego nie zrozumiec
.
Wniosek jest jeden - upadek piłki w ŁKS-ie nie wiąże się z całkowitym upadkiem "sportowej dumy

Jak bardzo tępi ludzie rządzą tym miastem żeby tego nie zrozumiec

-
- Klub 1910
Teraz to niech te 4 bańki płacą im Skrzydlewski z Tomaseskim z własnych majątków! I taka powinna byc zasada dla wszelkich bezmyślnych urzedasów, żeby osobiście odpowiadali za syf jaki robią!
Skoro już chcieli ratować prywatny klub publicznymi pieniędzmi, to na 1szym miejscu powinni zabezpieczyć interes miasta i podpisać papier, że wyłożą pieniądze na tą nędze pod warunkiem, że "tajemniczy inwestor" zagwarantuje na papierze zwrot tych pieniędzy! Ale jak wiadomo inwestora, żadnego nie było i nie ma, więc to można tylko pogadać.
Jeżeli ktoś twierdzi że potrzeba im teraz 4mln do końca sezonu to jest w głębokim błędzie, a pan Gałązka ma w zamiarze piłkarzom nie płacić bieżących pensji do końca sezonu!
Otóż dlaczego... Ten 1mln i kolejne potrzebne 4mln to są pieniądze na spłatę długów(prywatnych
[nawiasem mówiąc moje też mogliby spłacić]). I jak widać, po spłacie długów nie bedzie kasy na bieżące potrzeby więc znowu na koniec sezonu usłyszymy, że piłkarze moga rozwiązywac kontrakty bo maja nie płacone od 3 miesięcy.
Radni przypuszczam, że przyznają im kolejne pieniądze bo to sprzedajne dziwki i będą się telepać o swoe stołki, a nie od dobro miasta. Tylko, że może to być dla nich strzał we własne kolano.
Skoro już chcieli ratować prywatny klub publicznymi pieniędzmi, to na 1szym miejscu powinni zabezpieczyć interes miasta i podpisać papier, że wyłożą pieniądze na tą nędze pod warunkiem, że "tajemniczy inwestor" zagwarantuje na papierze zwrot tych pieniędzy! Ale jak wiadomo inwestora, żadnego nie było i nie ma, więc to można tylko pogadać.
Jeżeli ktoś twierdzi że potrzeba im teraz 4mln do końca sezonu to jest w głębokim błędzie, a pan Gałązka ma w zamiarze piłkarzom nie płacić bieżących pensji do końca sezonu!
Otóż dlaczego... Ten 1mln i kolejne potrzebne 4mln to są pieniądze na spłatę długów(prywatnych

Radni przypuszczam, że przyznają im kolejne pieniądze bo to sprzedajne dziwki i będą się telepać o swoe stołki, a nie od dobro miasta. Tylko, że może to być dla nich strzał we własne kolano.
-
Najgorsze jest to, że w sprawie klarownej i jasnej jak słońce (czyli pogrzebanie ścierwa), najwazniejsza jest polityka....i to obojętnie przez jaką frakcję reprezentowana. Obawiam się, że ten pogrzeb bedzie ciągnał sie bardzo długo, bo nikt nie będzie chciał byc obarczony decyzją egzekucji galerianek. Bedzie jeszcze smiesznie, dziwnie, bedziemy się smiać, wkur...iać, a pajacyki od polityki beda lawirować. Mam tylko nadzieję, że Stworzyszenie i Klub bedą w stanie działać skutecznie w zaistniałych warunkach.
- Wielebniak
- Sponsor
- Kontakt:
Koniec swiata. No to doszlo do tego, ze Havranek (posrednio z podatkow) bedzie sponsorowal Łks
Ciekawi mnie totalna biernosc mediow w temacie. Przypatrujac sie z boku, gdyby nie forum, o calej sprawie nic nie wiadomo. Ciekawe co przecietni, nie zwiazani z kibicowaniem , ludzie mieliby do powiedzenia gdyby wiedzieli na co ich podatki beda szly.

Ciekawi mnie totalna biernosc mediow w temacie. Przypatrujac sie z boku, gdyby nie forum, o calej sprawie nic nie wiadomo. Ciekawe co przecietni, nie zwiazani z kibicowaniem , ludzie mieliby do powiedzenia gdyby wiedzieli na co ich podatki beda szly.
-
wszędzie cisza ,brak protestów,więc miasto przyklepie sponsoring to jasne....
-
Najbardziej wkurwiajacy jest fakt ze pewnie do rozpoczecia rundy wiosennej przeczytamy jeszcze kilka artykulow placzkow Binczyka i Derdzikowskiego na temat cenzury w Widzewie,a jak jest naprawde powazny temat to milcza.Ja pierdole jest tyle waznych pytan do zadania wlodarzom miasta,prawnikomitd.,a te nieroby milcza...Gdyby ta sprawa byla odpowiednio naglosniona przez media to już dawno byloby po sprawie.to wszystko jest tak popierdolone ,ze RM tnie w chuja na oczach podatnikow,zdanowska pierdoli cos o nie dociekaniu prawdy czy jakas spolka powstala zgodnie z prawem,na obradach RM obecna byla banda krzyczacych parchow,niby patrzyli na rece radnym,dla kazdego normalnego czlowieka raczej zastraszyli radnych,ale o tym dziewczyny z wyborczej już nie napisza.PejsHunter pisze:Media nie są bierne, media są ZA! Miasto MUSI....!
-
- Klub 1910
A ja (i zapewne wielu z Forum pozwolę sobie się z Tobą nie zgodzić. Dlaczego???mere pisze:Wielce Szanowni:
Panie i Panowie'
Kibice i Kibole
Szanowni Państwo - Wszyscy mieniący się Kibicami Widzewa - bez względu na wiek, pochodzenie społeczne i status finansowy:
Mam wielką prośbę i jednocześnie propozycję:
Przestańcie płakać mędzić i wypisywać wszelkiego rodzaju durnoty
Rada Miasta zrobi i zagłosuje jak uzna za stosowne
I dlaczego tu się pocić i wypisywać co będzie -pożyjemy - zobaczymy
Jak się okazuje jakieś trybiki sprawdzajace powołanie tego nowego tworu już ruszyły i poczekajmy na jakiekolwiek wieści a jak się Wam nudzi to sobie p[oliczcie:
22 zawodników x 5000 na miesiac x 6 miesiecy = ???
I co zostaje z tej dużej bańki?
I na co?
Ja śmiem twierdzić że Cisza z Naszej strony jest o wiele bardziej wymowna (w tej chwili) niż kolejne próby jakiegoś (watpliwego) nagłasniania tej sprawy
Już piszę:
1. Nikt tutaj nie płacze, nie mędzi- choć niekoniecznie wiem co to za określenie, ani nie wypisuje durnot. Twoje wpisy też ktoś może skontrować w taki sam sposób, więc troszeczkę samokrytyki i szacunku dla pozostałych forumowiczów.
To, że ktoś wyraża swoje obawy co do finansowa PSS-u z miejskich pieniędzy i wykazuje czujność to bardzo dobry odruch. Jak nie będziemy podnosili larum, to każdy z rajców miejskich moze odczytać to jako przyzwolenie a przynajmniej brak sprzeciwu co do utrzymywania PPS-u.
2. Piszesz, że Rada miasta uchwali.
Masz rację. Uchwali. Ale gdy będą czuli oddech, powiedzmy czysto teoretycznie, polowy Łodzi, to zastanowią się zdecydowanie mocniej nad podjęciem takiej a nie innej decyzji.
Brak naszego sprzeciwu, utwierdzi ich w przekonaniu, że pomoc PSS-owi to dobry ruch dla ich karier politycznych. Los PSS-u przecież ich i tak nie obchodzi.
3. Co do wojewody.
Owszem trybiki trybikami. Ale ktoś bardziej zainteresowany może w te trybiki włozyć patyczek i trybiki staną na jakiś okres a w tym czasie RM poleci po całości i bedzie utrzymywał PSS.
4. Piszesz: co będzie - zobaczymy.
I uwazasz, że już jest super??????? Pożyjemy zobaczymy????
Możemy tak mówić gdyby sprawa dotyczyła przystanku autobusowego tuż pod bramą stadiomu. Bedzie albo nie będzie. Pożyjemy, zobaczymy.
Czy naprawdę nie dostrzegasz różnicy>???? Nie dostrzegasz powagi sytuacji????
Nie możemy tylko biernie się przyglądać.
5. Dzielisz bańkę. Wyliczasz coś co każdy dzieciak w podstawówce zrobił to już pierwszego dnia po uchwaleniu tej bańki dla PSS-u. Każdy wie na ile ona wystarczy.
Tutaj właśnie chodzi o to, że teraz sprawa rozbija się o kolejne, grube miliony dla grzybiarzy.
Zobacz, że zbroją się za (może) Twoje pieniądze, to Ty pośrednio będziesz im płacił.
. Cisza jest bardziej wymowna???????????????????????????????
Chyba kolego, coś Ci się deczko przestawiło w wartościowaniu ciszy.
Cisza jest wymowna, gdy strzelisz focha do laski, że nie chciała się z Tobą bzyknąć.
Tutaj trzeba WRZESZCZEĆ, KRZYCZEĆ, być ciagle akrywnym, na każdym kroku pokazując im bezprawie jakie uprawiają.
Więc reasumująć...
NIE ZGADZAM SIĘ Z TOBĄ W CAŁEJ ROZCIĄGŁOŚCI TWOJEJ WYPOWIEDZI

Pozdrawiam
-
Okazuje sie ze zwykly szary kibic moze zastraszyc Rade Miasta na oczach milionow ludzi,i ta Rada wydaje decyzje o zmarnotrawieniu miliona,a moze i kilku milionow zl.takze okazuje sie ze moze...PejsHunter pisze:A czego się spodziewałeś??? III wojny światowej ? Mnie też się to nie podoba, ale co może zrobić szary kibic ???
-
- Klub 1910
Sztacha,sztacha pisze:O czym ten Gałązka bredzi??, jaka dokapitalizacja???. Jakie zamykamy klub???. Przecież po likwidacji ŁKS PSS czy tam tej innej piłkarskiej spółki 100 letni klub ŁKS będzie miał się dobrze. Są koszykarze i koszykarki, są siatkarki, nawet mają ŁKS Rugby.
Wniosek jest jeden - upadek piłki w ŁKS-ie nie wiąże się z całkowitym upadkiem "sportowej dumyłodzian" co daj daje i ich wafle podkreślają na każdym kroku
Jak bardzo tępi ludzie rządzą tym miastem żeby tego nie zrozumiec.
to nie tępi ludzie.
To ludzie niedoinformowani i zmanipulowani.
Ludzie którzy patrzą na sprawę przez pryzmat polityki, własnych (politycznych) ambicji i partyjnych interesów.
Przecież na RM nie dzielą własnych pieniedzy.
A dając komuś kasę, żawsze znajdą uzasadnienie. Choćby wlaśnie kłamliwym stwierdzeniem, że "dajemy, bo nie chcemy upadku stulatka".
Własnie tu wychodzi ich niedoinformowanie o tym, ze ŁKS to nie tylko piłka nożna, jak już wspominałeś.
Pozdrawiam
-
Takich dziennikarzy to mam głęboko w d.... i dziwię się, że ktokolwiek zatrudnia tych pajaców. To są zakompleksieni ludzie, patrzący tylko w jedną stronę i widzący tylko swoje interesy w zagrzybiałym syfie promującym Łódź na wszystkie najgorsze sposoby.
a mnie bardzo rozśmieszyła wypowiedź Skrzydlewskiego - Skrzydlewski, przewodniczący komisji sportu, uważa, że miasto może utrzymywać ŁKS do końca rundy, ale pod warunkiem, że Widzew dostanie identyczne dofinansowanie.
Panie Skrzydlewski, pan już się sam pogrzebał żywcem

-
- Klub 1910
Wiesz, że to może nie być wcale głupi pomysł! Własną bronią On i parchy by się zabiły. Tylko, żeby jeszcze parę klubów wystapiło do RM o kasę..rugbyści, koszykarki, siatkarki, waterpoliści...i niech RM zsumuje te żądania i zobaczy w jakie gówno wdepnęła spłacając prywatne długi bez szans na odzyskanie kasy!fiacik pisze:a mnie bardzo rozśmieszyła wypowiedź Skrzydlewskiego - Skrzydlewski, przewodniczący komisji sportu, uważa, że miasto może utrzymywać ŁKS do końca rundy, ale pod warunkiem, że Widzew dostanie identyczne dofinansowanie.